Oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels.

 

We hebben allemaal verschillende benaderingen als het gaat om de tactiek die we hanteren en voelen ons comfortabel bij het naderen van een wedstrijd of trainingssessie op de door ons gekozen locatie. Sommigen zijn blij om een gewicht van silvers te bouwen en voortdurend een aantal verschillende lijnen te voeden, sommigen zijn heel blij om een bepaalde soort aan te pakken en sommigen zijn blij om op zoek te gaan naar minder maar grotere vissen.

Geloof en geduld

Ik moet toegeven dat ik een van die vissers ben die zich graag op minder maar grotere vissen richten en als er een aas op de grachten is dat dit zal oplossen moet het een worm zijn, een aas dat maar weinig soorten zal negeren. Gelukkig tellen palingen mee in onze vriendschappelijke wedstrijden en zijn ze ook een beetje gek op een worm en met brasem en baars op de kaarten zal zelden een paar bonusvissen mijn net bevallen en ik ben blij om het wachtspel te spelen, geduldig te zijn en vertrouwen te hebben dat, hoewel ik misschien maar drie of vier fatsoenlijke vissen zoek, als ze degene zijn waar ik achteraan zit dan is er een zeer goede kans dat ik zal kijken naar het inlijsten, zo niet winnen.

Een van mijn lokale locaties is The Wey Navigation Canal en door de jaren heen heeft deze aanpak mij hier goed gediend. Vandaag heb ik besloten om uit de buurt te blijven van de bekende grote viszwemmen, omdat ik het gevoel heb dat ik zoveel meer leer door gewoon in een duik te vallen dan dat ik nog niet eerder heb gevist en dan te geloven dat mijn beproefde aanpak een grote vis in me zal opleveren.

Worm en zwenkwiel, een winnende combinatie.

Het lokaliseren met een druppelaar voor de nauwkeurigheid van de pinpunten.

Ik neem er elk moment een paar.

"Wormen zullen vaak grotere bonusvissen produceren"

Het draaien van de twee

Het zwemmen is zeker een functie zwemmen wordt direct onder een verkeersbrug, zeker een gebied om naar te kijken als de winter sets in en heel vaak een hotspot voor baars, maar ik denk niet dat zelfs de schaduw zal enig effect hebben op de visserij vandaag de dag als het kanaal is ongewoon gekleurd. Ik ga de oefensessie van vandaag op mijn normale manier benaderen en voer naar plekken, beide op dezelfde lijn op tweederde van de weg die ongeveer negen meter lang is. De eerste lijn is iets stroomopwaarts of rechtdoor, 11 uur 's morgens laten we zeggen en de andere om 13 uur 's middags, iets stroomafwaarts. Om elke plek te schoppen start ik een aasdruppelaar vol met gehakte wormen en zwenkwieltjes. De reden voor een aasdruppelaar is dat het me elke keer een precieze nauwkeurigheid geeft, vooral als ik de paal tot aan een verre oeverpaal rij. Elke plek wordt met regelmatige tussenpozen geroteerd en bijgevuld met nog een halve druppelaar van worm en casters, zelfs als ze geen tekenen van vis vertonen. Een ander belangrijk moment om bij te vullen is als er een paar vissen worden gevangen of gemist voordat ze rustig gaan. Hookbait zal meestal een halve worm en een caster-cocktail zijn, maar af en toe zal ik een klein stukje worm of caster op zichzelf proberen, zelfs een paar maden, maar ik zal nooit maden aan het zwemmen in de aasdruppelaar introduceren omdat dit te veel kleine vissen aantrekt.

Een echte allrounder

Ik gebruik een Sphere Zero-G Power Partner, een echte allrounder met Roze 1,9 mm Microbore elastiek door de topkit die meer dan voldoende is, zelfs als een flinke paling aan de haak wordt geslagen. Mijn rig bestaat uit Cenex 0.18mm Hybrid Power mono waarop ik een 1.25g rugby kogelvormige draadstang zweeft voor stabiliteit, die overgeschoten en op zijn plaats gehouden wordt. De drijver is geschoten met een bulk van vijftien no9 vijftien centimeter van de haak die een maat 16 barbed Sphere Match is bevestigd aan 0,15mm Cenex Fluoro Carbon haaklengte. Twee extra nummer negen schot worden toegevoegd aan de haaklengte, samen met een klein nummer twaalf wartel die zit op het dek en maakt ook het veranderen van de haaklengtes gemakkelijker.

De drie uur durende sessie van vandaag is volgens plan verlopen, in die zin dat ik ongeveer 8 pond vis in elkaar heb gezet, maar met de toegevoegde kleur in het kanaal zou ik er geld op hebben gezet, dat palingen een grote rol zouden hebben gespeeld in mijn vangst, maar verbazingwekkend genoeg heeft niemand dat laten zien. In plaats daarvan bestaat mijn gewicht uit drie goede brasems, plus een paar kleine baarsen, voorns en riviergrondel, meer dan genoeg om in een van onze wedstrijden te kaderen.

John Brownlie

Fluoro Carbon hooklink, een massieve rand.

1.9mm Microbore, zal vandaag alles wat verslaafd is afhandelen.

Niet wat ik verwachtte, maar ik zal een vangst als deze nemen elke dag.

John's Tackle

Sphere Zero-G Power Partner

Maat 16 Bol Match Haken

Cenex 0.18mm Hybride Mono

Cenex 0.15mm Fluoro Carbon Hook Line

1.25g Vlotter

Xitan Microbore Roze 01.9mm Pole Elastic

Sphere Match haken, scherp en betrouwbaar.