Browning Hot Rods angler Tom Noton had een briljant resultaat in het afgelopen weekend Angling Trust RiverFest finale op de rivier Trent, eindigend op de vierde plaats over de tweedaagse gebeurtenis. Hier is Tom's verslag van de wedstrijd.

 

Ik kijk al weken uit naar deze finale. Veel voorbereiding en uren aan de telefoon met verschillende vissers in de aanloop naar wat een zeer interessante finale zou worden. Ik heb veel uren besteed aan de voorbereiding van de opbouw en het heeft zich uitbetaald. De trent is een bijzondere locatie en zeker mijn favoriete rivier. Het deelnemersveld was zeer, zeer sterk. The Angling Trust RiverFest en Dave Harrell deden het geweldig om de nacht voor elke dag een super vlotte online trekking te doen. Ik moet zeggen dat het geweldig was om naar de laptop te kijken toen de namen en pinnen werden uitgetekend. Hier is hoe ik op...

Dag 1

Peg A7 in het Pontveld in de bocht. Ik had niet veel zin om eerlijk te zijn, maar ik wist dat de voorn er eerder in het jaar was. Ik heb de verplichte voedingsstaven voor de dace, waggler staven en de paal opgezet. De laatste hengel uit de zakken was een barbeel/grote hengel... gelukkig kwam dit in het spel. Na een moeilijke en ongelooflijk natte eerste twee uur liet een fatsoenlijke kopvoorn zich zo'n 3 meter van de bomen aan de overkant zien. Een andere toonde zich een paar minuten later. Na een vruchteloos bezoek aan de baarslijn stond ik in de rij voor de grote klauwplaat aan de overkant met de juiste spullen aan! Een gemiste hapje eerste chuck, tweede chuck was ik in chub nummer één van zo'n 2lb. Het was een spelletje kat en muis voor de komende 3 uur om het vreemde kopvoorn, de grootste 3-4lb, af te pikken. Bij de weging in ik was super blij om 19 pond 3oz tip op de weegschaal. Dit was genoeg voor 2e in het Ferry Field achter hengelsport legende Cameron Hughes met een indrukwekkende 26lb van voorn van de eindpin. Goed gedaan maatje. Ik voelde dat dit was werk gedaan voor de dag als ik was echt proberen om een ramp te voorkomen in een moeilijke sectie.

Dag 2

Ik hoopte wanhopig op een loting op de bodem van het rek waar de dag ervoor veel vis te zien was. Gelukkig was het een goeie in de vorm van B68. Charlie Gooch had de dag ervoor de zaak afgehandeld, dus na een peptalk aan de telefoon was ik klaar om te gaan. Ik heb de keukengootsteen hiervoor opgezet. De voederbak zag er goed uit met ongeveer 10 centimeter overstromingswater. Paaltje was een beetje snel maar visbaar. Toen heb ik stick floats en zwepen opgezet. Bij de all in heb ik in zes ballen gemalen aas gegooid en ben ik aan de feeder begonnen. Een fatsoenlijk eerste uur zag ik zo'n 3-4 lb aan walvis en voorn vangen. Ik probeerde de paal en ving meteen, maar toen begon ik beten te missen. Wisselende tuigages en de lange zwepen lieten me een paar vissen komen, maar het voelde niet helemaal goed. Los voer leek het beste, maar het was buiten mijn bereik. Ik verloor mijn weg halverwege de wedstrijd een beetje, maar kwam sterk terug op het stokje drijven. Dave Harrell zei netjes dat ik 'de schroef moest draaien' en daarmee haalde ik mijn grootste schroevendraaier tevoorschijn en begon zwaarder voer te verliezen en eindigde echt goed op de stok met het vangen van een goede 4-5lb in het laatste uur. Een dag van ontduiken en duiken zag me 20lb 9oz op de weegschaal tikken.

Ik werd er uiteindelijk mee gegooid en vond dat het genoeg was voor het frame. Ik was blij te horen dat dit genoeg was voor de 4e plaats in de competitie en een mooie betaaldag. Net een ons voor mijn held Wayne Swinscoe en tergend dicht bij de 3de plaats maar Darren Frost heeft me met een ons gepakt - geweldige showmaatje. Een grote goed gedaan om mijn maatje Clive Fletcher 2de te laten eindigen, gewoonweg briljant. Een welverdiende overwinning voor de hengelsport legende en goede maat Paul Cannon die op dag 1 zijn autoriteit heeft gestempeld met een verpletterende zeebrasem. Goed gedaan die man. Een waardige kampioen.

Nu is dat allemaal gedaan met een speciale vermelding voor een paar mensen die mij hebben geholpen met alles wat aan de leiding was en tijdens de wedstrijd. MASSIEVE dank aan Mark Halksworth die de hele tijd achter me zat. Er is niemand beter voor het werk als het gaat om het vissen op de rivier, de man is briljant en zijn kennis van de rivier is ongeëvenaard. Ik kon het niet zonder hem. Niet te vergeten teamgenoot en beste vriend Craig Halksworth voor het zijn van een topgenoot zoals gewoonlijk. Ook mijn vriendin voor het ophouden van eindeloze vispraatjes...

Top aas zoals altijd van Nathans of Nottingham. Proost Ben Dutton jongen!

Het is tot nu toe een geweldig jaar geweest, in de hoop het voort te zetten.

Tom met een mooie vangst van de Trent op een oefensessie voor de RiverFest-finale van dit jaar.

"Ik werd er uiteindelijk mee gegooid en vond dat het genoeg was voor het frame."