Het leven was erg frustrerend tijdens de lockdown omdat we fantastisch voorjaarsweer hebben gehad in de UK.

Aan de positieve kant heeft het me de tijd gegeven om al mijn visuitrusting uit te pakken, te sorteren en een goede dieptereiniging te geven. Het was een terugval in de dagen van het oude gesloten seizoen en het wachten op de glorieuze 16e, hoewel het in deze periode onzeker was wanneer we daadwerkelijk terug zouden gaan vissen, laat staan dat we lucifers zouden vasthouden.

Gelukkig zijn we weer aan het vissen, al moeten we wel afstand bewaren en hoewel de wedstrijden langzaam aan beginnen te worden toegestaan zal het nog wel even duren voordat we weer normaal zijn.

Het zal niet lang duren?

Ik kan niet wachten tot het wedstrijdvissen weer normaal is.

Helemaal ingepakt en klaar om te gaan.

"Meer dan één manier om je hengelsport te laten repareren."

De perfecte combinatie

Tijdens de lockdown en het krijgen van mijn dagelijkse toegestane oefening bracht ik tijd door met het lopen van de oevers van een relatief onbekende kleine rivier in mijn thuisstad Wickford genaamd de Crouch. Toen ik op de zonnige dagen aan de ene kant van de stad in het ondiepe water keek, was ik verbaasd hoeveel vis er in zat met goede scholen voorn, kopvoorn, baars en walvis. Aan de andere kant van de stad is de rivier getij en hier heb ik wat behoorlijke karpers en kopvoorn gespot en zodra het seizoen opengaat zal ik hier rondzwerven en een lijn gieten. Ik heb al wat tackle opzij gezet bestaande uit mijn 10ft CK Bomb Rod die ik heb samengevoegd met een Black Magic FD reel, een combinatie die perfect lijkt voor het werk samen met een paar stukjes terminal tackle in mijn Xitan Combi Bait Bag.

Het is misschien ver weg van wedstrijdvissen, maar die korte wandelingen langs de rivier waren erg leuk en wetende dat het een tijdje zal duren om weer normaal te worden ga ik zeker tijd maken en mijn hengelsport in ieder geval in orde krijgen.

Terry Edwards

Wickford Team Kapitein