De Method feeder is een briljante manier om karper, F1's en brasem te vangen het hele jaar door. Eenvoudig te knopen, knoopvrij en dodelijk nauwkeurig, dit is een set-up die je zeker nodig hebt in je arsenaal.

Veel commerciële visserijen staan erop dat alle Method feeder rigs free-running zijn, zodat bij verlies van een rig er weinig kans is dat een vis blijft slepen met een feeder. Hoewel het misschien lijkt dat een lopende Method een minder sterk bouteffect zal veroorzaken, werkt het in de praktijk echt goed en is het net zo effectief als een semi-vaste feeder.

Een ding om in gedachten te houden is om sterke haken en lijnen te gebruiken bij het Method feeder vissen. Niet alleen is de kans groot dat je grote vissen tegenkomt, maar het constant teruggooien met geladen feeders kan een behoorlijke belasting zijn voor de hoofdlijn in het bijzonder. De aanbeten zijn ook vaak erg woest, en nogmaals, dit zal snel de zwakke punten in je tuig onthullen.

  1. Rijg de Hydrus Method feeder aan de hoofdlijn.

2. Knoop een Quick Change Bead aan het eind van de hoofdlijn met een achtknoop.

3. Knoop een kleine bovenhandse lus in het uiteinde van een 25 cm lange lengte van de Hybride Mono haaklijn.

4. Bind een maat 12 Sphere Beast eyed weerhaakloze haak met een 12-draads knoop zonder knopen.

5. Maak een kleine achtste lus knoop in het einde van de haaklengte, die ongeveer 12-15 cm lang moet zijn. Bevestig het aan de verbindingskraal.

6. De afgewerkte rig moet er zo uitzien. Je kunt een kleine wafter, boilie, pellet of geponst vlees op de hair gebruiken als haakaas. Laad de feeder met Method groundbait of zachte pellets.

"De running Method is een zeer effectieve rig voor de commerciële visserij."

COMPONENTEN

0.20mm Methode Mono hoofdlijn

0.16mm Hybride Power Haaklengte lijn.

Maat 12 Sphere Beast Barbless Eyed Haak

30 gram Hydrus Methode Voeder

Medium Schakelaar Kraal

Haar Stops