Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

Als ik een echt sterke en betrouwbare haak nodig heb dan is mijn eerste keuze de Sphere Ultra Strong. Deze haken hebben dezelfde vorm als de Ultra Lite versie die ik gebruik voor veel van mijn feedervisserij op zilvervis, maar met een aanzienlijk zwaardere draaddikte voor elke maat. Dit maakt ze geschikt voor grote vissen, zowel aan de feeder, als ook aan de hengel.

Ik gebruik ze graag voor grote kopvoorns, brasems en barbeels op de rivier de Trent. De vorm is perfect voor het feedervissen, wat betekent dat ik minder aanbeten mis. Ik heb een aantal geweldige Trent barbeels gevangen met deze haken, wat bewijst hoe sterk ze zijn.

Als de rivier wat meer tempo heeft, kunnen deze haken ook van pas komen bij het vissen met een grote dobber op grote baars, brasem en andere grote vissen. In de kleinere maten zijn ze ideaal voor het presenteren van een bosje maden of het vissen aan de staart van een worm.

Als je grote vissen tegenkomt op natuurlijke visplekken, dan is dit de haak voor jou. De kracht is ongeëvenaard en ze behouden hun punten zeer goed, waardoor ze ideaal zijn wanneer grote gewichten van hard vechtende vis kunnen worden verwacht op de hengel of feeder.

Een briljante haak die je niet in de steek zal laten.

Verkrijgbaar in maat 8 tot 18.

Tom Noton

De Sphere Ultra Strong haken zijn er in een groot aantal maten.

Dit is de haak die ik gebruik bij het vissen op de Trent met aas zoals de kreeftenstaart.

"De ideale haak als er grote vis op het spel staat."