Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

Veel van het vissen dat we als Team Browning Hotrods doen is voor zilvervisjes op de rivieren en afvoerkanalen van East Anglia. Dit was deels de inspiratie voor de Sphere Silverlite System Whip, maar door het testen en ontwikkelen van deze briljante hengel is het zoveel meer geworden.

Het doel was om een paal te produceren die een breed scala aan verschillende taken kon uitvoeren, zonder dat dit ten koste ging van een van de taken. In plaats van zich te beperken tot de traditionele zweepvisserij, is er zoveel meer aan moderne zilvervisjesvisserij dat het veelzijdiger moest zijn om de titel 'beste van de klas' te verdienen. De Silverlite is verkrijgbaar in 8m en 10m systemen en is een superslanke hengel, zonder in te boeten aan stevigheid of stijfheid. Vergeleken met een normale korte stok is het een plezier om mee te vissen, omdat hij zo slank is dat hij gemakkelijk rond te gooien is en netjes door de lucht snijdt, vooral als je te maken hebt met een sterke zijwind.

De top drie kits zijn telescopisch, zoals je zou verwachten, maar de rest van de secties zijn take-apart, waardoor je ofwel met de hand, ofwel met een kortere lijn kunt vissen, afhankelijk van de omstandigheden. De tien meter lange sectie is ook parallel, zodat er meer secties kunnen worden toegevoegd als dat nodig is.

De paal is standaard voorzien van een flick-tip, die is ontworpen om over de volle lengte te worden gebruikt -ideaal voor kleinere vissen of kan worden teruggeknipt om hem op te vijzelen voor grotere vissen. Snijd het terug met ongeveer 10 cm en deze kit is dezelfde lengte als de holle kits.

De 8m en 10m pakketten worden ook geleverd met holle top-drieën die kunnen worden gebruikt met een korte lengte van fijne elastiek, de nummer 1 sectie kan worden geborsteld als het is voor elastieken tot een 5 - voor dit we elasticiteit de bovenste twee secties. Verwijder de no.1 sectie en ze kunnen ook worden voorzien van een grote bush en massief elastiek voor het 'kraken' van grotere silvers - alleen het elastieken van de nummer 2 sectie is daarvoor ideaal, maar het terugbrengen van de lengte van het elastiek naar ongeveer 14" biedt een geweldig kussen voor het kraken van vissen om bij de hand te hebben zonder dat alles hoeft te worden geslepen.

Grote gewichten zijn mogelijk om kort te vissen op de juiste pen, vaak met een goede stamper voorn, dus deze hengel is niet je gemiddelde delicate zweep. De uiteinden van de secties zijn voorzien van een verstevigingswikkel om stevigheid toe te voegen en chippen te helpen voorkomen. Daarnaast is er nog een extra gebied van geweven koolstofversterking toegevoegd, ongeveer 45 cm boven het einde van de secties 4 en hoger, omdat dit een gebied is dat veel druk krijgt bij het slingeren van de vis.

Het 8m systeem wordt geleverd met een korte omkeerbare dollybutton beschermer die past op de 7 en 8m secties en die het comfortabeler maakt om bij de hand te vissen, terwijl het 10m systeem ook profiteert van een Pole Protector die past op de 9m en 10m secties, ideaal voor het verschepen van oevers en door middel van heggen bij gebruik als een korte paal. Deze Pole Protectors hebben ook integrale EVA bungs om te helpen schade te voorkomen bij het terugsturen,

Het Sphere Silverlite Whip System wordt geleverd in een speciale, slimme, harde koffer en dekt echt zo veel bodems bij het vissen op zilvervissen, dat ik het een must-have vind voor iedereen die zo veel tijd besteedt aan het vissen. Ze verkopen als warme broodjes, dus pak er een zolang het nog kan!

Kye Jerrom

Als take-apart is deze zweep ideaal voor zowel lange als korte lijntactieken.

Dolly Butts komen als onderdeel van het pakket.

De secties zijn op belangrijke punten versterkt om schade te voorkomen.

"De Silverlite Whip is ongelooflijk slank, zelfs op 10 meter."

Zowel holle als vaste punten worden in de kits geleverd.

De 10m Silverlite System Whip wordt geleverd in deze speciale beschermende draagtas.