Oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels.

Het veilig houden van uw reservestaven en topkits op de oever is vooral belangrijk als u vist op grachten en andere plaatsen waar veel 'verkeer' is, of dat nu wandelaars, fietsers of schippers zijn. Als het winderig is, kan dit een recept zijn voor een ramp als u niet georganiseerd bent.

De Black Magic S-Line 8 Kit Roost is perfect voor het opbergen van alle opstellingen die ik nodig heb op het kanaal, zonder dat hij zo breed is dat hij de voorbijgangers op smalle jaagpaden stoort. In feite is de 70 cm breedte ideaal voor iedereen, behalve voor de smalste kanaaloevers.

Door de vier verstelbare poten kan hij ook steile hellingen aan, waarbij de puntige uiteinden me in staat stellen om de slaapplaats stevig te verankeren. Ook kan ik mijn netzak aan de centrale haak hangen om hem echt vast te houden als de wind een probleem is.

In plaats van ronde uitsparingen in het schuim, is het L-vormige ontwerp van de kithouders een stuk veiliger, probeer ze gewoon weg van de wind te houden en er is heel weinig kans dat er zelfs maar een lichte topkit in het rond waait.

Ik vind deze wortels zo mooi dat ik er vaak twee gebruik om mijn reservekits en -staven vast te houden. Het ontwerp is uitstekend, ze vouwen vrij klein op en wegen erg weinig, waardoor ze ideaal zijn voor alle vissers, maar vooral op kanalen en rivieroevers.

Strakke lijnen!

Dave Ward

Ik gebruik deze roostering om zowel de topkits als de staven stevig vast te houden.

Plaats de slaapplaats aan de zijkant, zodat alles bij de hand is.

De uitschuifbare poten zijn zeer geschikt voor ongelijkmatige oevers.

"Het gevormde schuim houdt de kits goed vast."