Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

Landingsnetten hebben een zwaar leven, en het kan lastig zijn om er een te vinden die alles doet wat je ervan vraagt. Voor mijn riviervissen gebruik ik het medium CK Competition Net van Browning, omdat het vrij dicht bij de perfectie ligt voor mijn stijl van vissen.

Het metalen frame is echt sterk en het gaas is er dubbel zo dik als het is, waardoor het echt lang meegaat en niet gemakkelijk beschadigd raakt. Het frame is echt stevig bevestigd in het nylon spreiderblok, zodat er geen zwakke punten zijn die u in de steek laten.

Het gaas zelf is een mooi, zacht 8mm ontwerp dat ideaal is voor gebruik in rivieren. Het lijkt de stroom minder te vangen dan veel andere netten en is zeer eenvoudig door het water te duwen, vooral handig bij netbeschermers, die de gewoonte hebben om het net te mijden.

Het net is precies de juiste diepte om een fatsoenlijke vis aan te kunnen, terwijl het precies goed is zodat ik het tussen mijn knieën kan houden als ik een vis loshaak. Er zijn drie stijlen beschikbaar. De kleinere versie is ideaal voor zilvervisjes, de grotere voor grotere kopvoorn en brasem, terwijl de haartrekster die vervelende haarbreuken tegenhoudt die je vaak kunt krijgen bij het gebruik van een breder gaas.

Een groot aanbod aan netten, voor een geweldige prijs.

Het CK Competition Net is verkrijgbaar in drie stijlen:

Klein - 45cm breed met 8mm mesh

Medium - 50cm breed met 8mm mesh

Haartrekmachine - 50cm breed met 2mm mesh

Tom Noton

De grootte van deze netten is precies goed.

Ik hou echt van de combinatie van maaswijdtes.

Deze netten zijn ideaal voor zilvervisjes, maar zijn ook sterk genoeg voor karper en barbeel.

"De diepte van deze netten is precies goed."