Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

 

Elke winter, meer en meer zilveren vis locaties lijken op te duiken op mijn wedstrijd schema en het is de vissers die zijn snelheid vissen op voorn en skimmers bij de hand die lijken te domineren de top plekken, dus het was tijd om Browning's nieuwe Sphere Silverlite System Whip te kopen en zet het door zijn tempo's.

Te groot om te slingeren

Na de flick tip bij de hand te hebben gevist voor voorn en hard te hebben genoten van de ervaring eerder in de week was het tijd om naar een andere locatie te gaan, eentje even vol met zijderupsen, echter met de kans dat er een karper of grote brasem binnenkomt op de actie die ik nodig had om een van de holle top kits te elasticeren voor het geval dat. De locatie, Lodge Pond gecontroleerd door Farnham Angling Society, werkt samen met zijderupsen en nadat ik de week ervoor op het Kennet- en Avonkanaal had rondgekrast, keek ik er naar uit om elke keer een vis in te zetten, maar ik wist dat er vroeg of laat iets te groot zou komen om mee te zwaaien.

In positie

De aanpak moest worden doordacht voorafgaand aan de sessie, dus ik besloot om Xitan1.9mm Microbore Pink, die een 7-9 rating heeft door de nr. 1 en 2 secties en vissen op 6m bij de hand te houden. De rig bestond uit 1g Tamgi paaldrijver, met het uiteinde zwartgeblakerd geplaatst op een Cenex 0.16mm Hybrid Power Mono en gespannen met behulp van een 0.6g inline olivet plus drie No 8 en een No 11dropper schot dat ik had geplaatst op een korte zes inch 0.12mm Hybrid Power hooklink met een Sphere formaat 18 micro-prikker Feeder Ultra Lite haak het voltooien van de set-up. Ik had ook een enkele No 8 back shot boven de float toegevoegd voor extra stabiliteit. De reden voor het gebruik van een 1g float, zelfs op deze ondiepe locatie, is dat het gemakkelijk in positie kan worden gezwenkt en nog steeds delicaat genoeg is om de geringste beten in verband met skimmers te laten zien.

Als ze zo waren, dan zou elke cast dat doen.

Microbore elastiek, voor het geval dat.

Gewichtbouwers.

"Elke druppel resulteerde in een hap binnen enkele seconden."

Weinig en vaak

Wat betreft het aas dat ik had gekocht langs zowel de wielen als de maden, waren de wielen bedoeld om de grotere vissen eruit te halen als kleine vissen problematisch werden op maden plus een zakje Champion's Feeder Quick Skimmer om voor de hand liggende redenen. Drie bolletjes groundbait, die een paar keer door een fijn raadsel waren gehaald, werden geïntroduceerd met de bedoeling om maden of zwenkwielen los te voeren, elk voor de hele korte sessie.

Perfecte prestaties

Het was meteen duidelijk dat er veel kleine kakkerlakken in het water zaten die de maden aan stukken sloegen, dus ben ik meteen overgestapt op zwenkwielen, waarbij ik het voer langzaam opvoer in de hoop dat er wat grotere kakkerlakken en skimmers in werden getekend. Elke druppel produceerde een hap binnen een paar seconden en het duurde niet lang voordat het elastiek zich begon uit te strekken van de punt als een kleine karper die werd uitgezet, maar de paal kon de situatie perfect aan en de eerste bonusvissen zaten in het net. Hoewel de grotere voorn en de skimmers niet in grote getallen verschenen, had ik toch in een paar uur tijd een echt leuke dubbele tas in elkaar gezet en de Sphere Silverlite System Whip presteerde weer perfect in elke situatie.

Justin Watkins

De perfecte wielhaak.

De perfecte lijn voor paalstellingen.

Ik ben blij dat ik nog een paar van deze heb.

Inline-olivette en kleine druppelaars.

In het ritme komen.

Niet slecht voor een snelle twee uur durende sessie.

Justin's Tackle

Sphere Silverlite System Whip

Cenex 0.12mm & 0.16mm Hybride Power Mono

Bolgrootte 18 Feeder Ultra Lite Haak

0.6g Inline Olivette en No8 & 11 Shot.

Xitan Pink1.9mm Microbore Elastic.

1g Tamgi Pole Float.

Justin's aas

Kampioensfeeder Quick Skimmer grondvoer

Wielen

Maden