Het vangen van voorns en skimmers binnen bereik kan een zeer nuttige tactiek zijn op grotere, natuurlijke locaties waar de vis vaak buiten bereik van de hengel zal zijn. Voor deze vorm van vissen zal ik vaak gebruik maken van een mooie donkere bodemvis die snel afbreekt en weinig voer bevat. Dit is ideaal voor gebruik met een Window feeder gevuld met maden of zwenkwielen, waardoor ik de vissen kan aantrekken terwijl ik de hoeveelheid voer kan aanpassen. De Window Feeders werpen fantastisch goed, zodat ik heel precies kan knippen en vissen, en zo het zwemmen in de loop van een sessie kan opbouwen. Windowfeeders, zoals de naam al doet vermoeden, hebben een open raam dat helpt om het aas snel uit de feeder te halen - een vlekje grondvoer over het 'raam' is alles wat nodig is om losgesneden in de feeder te houden, maar zodra het het water raakt begint het zich te verspreiden - dit zijn geweldige feeders voor vissen die zich op verschillende dieptes voeden, vooral voornhaai, riet en hybriden. Hier is de grondbeestmix die ik gebruik voor deze manier van vissen

De no.1 is een medium-fijne groundbait die de ideale basis vormt voor de mix. Roach houdt echt van de smaak van deze groundbait en het kan van heel droog worden gemengd zodat het uit de feeder explodeert, om het iets vochtiger te maken om het beter te binden. De Black Roach is een zeer donkere grondhaas vol met kruidige toevoegingen waar voornhaaien dol op zijn.

Chris Wright

Voeg de twee zakjes groundbait toe aan een grote mengkom met een vlakke bodem. Zo'n kom maakt het mengen van de groundbait een stuk makkelijker.

Meng de twee groundbaits grondig met elkaar. Dit zal helpen om klonten en inconsistenties in de groundbait te voorkomen.

Begin langzaam met het toevoegen van water aan het droge aas. Vergeet niet om het rustig aan te doen, want je kunt altijd meer water toevoegen, maar je kunt het er niet uithalen.

Omdat ik met een Window feeder vis houd ik de grondbeesten lekker droog, zodat ze snel kapot gaan als de feeder eenmaal gesetteld is.

"Gebruik een mengeling van Champions' Choice nee. 1 en Champion's Feeder Black"

Gebruik een madenraadsel om eventuele klontjes in de grond af te breken en een pluizige consistentie te geven.

Laat je niet verleiden om klontjes door het raadsel te duwen. Deze zullen te nat en te plakkerig zijn, dus gooi ze maar weg.

De afgewerkte mix is mooi en fijn, perfect voor het vullen van de Window feeder. Het zal veel aantrekkingskracht vrijmaken, maar de voorn niet opvullen.

Het resultaat van een paar uur vissen met de feeder en deze groundbait mix.