Voor het eerst gepubliceerd in het Engels

De afgelopen jaren is de voederwinning gerevolutioneerd door het wijdverbreide gebruik van grotere rollen voor deze manier van vissen. Dit heeft niet alleen geleid tot een grote toename van de afstanden die comfortabel kunnen worden gevist, maar de grotere aanloopkracht maakt het halen van zware feeders van deze afstanden ook heel gemakkelijk.

De Black Viper Compact 855 is mijn favoriete spoel voor een groot deel van het vissen met de feeder. Browning reels zijn synoniem voor kwaliteit, en dit model heeft zijn betrouwbaarheid keer op keer bewezen bij het vissen op de rivier de Trent en andere grote rivieren.

Ik hou vooral van de uitstekende lijnvoering op deze rollen. Ik gebruik vlechtwerk bijna uitsluitend voor mijn feeder visserij. Als de lijn niet perfect opgerold is, weet je het al snel, want elke onvolkomenheid leidt tot inbedding en het vastgrijpen van de worp. In het beste geval zal dit de afstand verkleinen, in het ergste geval kan het leiden tot scheurvorming. De Black Viper blinkt echt uit, met een moeilijk te verslaan lijnvoering.

Wat ik bij andere rollen vaak merk is dat het aanzwengelen in een grote, vaak zware voederbak veel druk op de rollen kan uitoefenen en dat ze al snel een beetje speling ontwikkelen waar de tandwielen beginnen te slijten. Bij de Black Viper is dat niet zo, deze heeft vandaag de dag bewezen net zo strak te zitten als dat hij recht uit de doos kwam. Door het grote handvat en de sterke tandwielen is het ook gemakkelijk om een grote feeder op te halen, en het is niet langer een karwei.

Deze spoelen hebben grote, maar ondiepe spoelen, ideaal voor het vlechtvissen, omdat ze geen kilometers steun nodig hebben. Ze zijn ook licht en compact, zoals de naam al aangeeft. Ik hou mijn hengel meestal vast als ik aan het vissen ben met een zware spoel, maar het gewicht van deze spoelen is perfect in balans met mijn 3,90m en 4,20m Sphere Feeder Rods. In feite zou ik zeggen dat ze de perfecte opstelling zijn voor het vissen op grote rivieren.

Deze stijl van vissen is niet voor iedereen, maar als u concurrerend wilt zijn in de moderne feeder visserij dan moet u gebruik maken van rollen die geschikt zijn voor het werk, dus zorg ervoor dat u de Black Viper Compacts te controleren.

Tom Noton

De lijnvoering op deze haspel staat absoluut op punt.

De startkracht is ongelofelijk met deze rollen.

Gecombineerd met de Cenex 0.10mm Feeder Braid en 8lb shock leader.

"De beste lange-afstands-feederalarm die ik heb gebruikt."