Oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels.

Het in topconditie houden van delicaat aas, zoals wormen, zwenkwielen en maden, kan een groot verschil maken voor uw vangsten. Ik ben kieskeurig in de manier waarop ik mijn aas bewaar en klaarmaak en een kwaliteitsvolle koeltas is een must-have om mijn aas in topconditie te houden.

Ik hou vooral van de Xitan Combi Bait Bag omdat deze niet alleen de capaciteit heeft om al het aas vast te houden dat ik nodig heb voor een wedstrijd, maar ook een aantal handige zakken heeft voor aasadditieven, handdoeken en andere zaken die ik bij de hand moet hebben.

Het belangrijkste met folie gevoerde en geïsoleerde compartiment is groot genoeg voor acht grote Browning Bait Tubs en een paar ijspakken bij warm weer. Het reserve aas kan hier worden opgeslagen met het deksel gesloten tijdens een wedstrijd, waardoor het koel en in goede conditie blijft.

Naast het hoofdcompartiment is er een kleiner compartiment dat ideaal is voor het vervoeren van zakken met groundbait en kuipen met additieven, zoals madenbindmiddel, groundbaitverf en smaakstoffen. Net als alle andere compartimenten heeft ook dit compartiment een mooie veegschone voering en een driezijdige ritssluiting, waardoor het gemakkelijk is om bij de inhoud te komen.

Het formaat en de kenmerken van deze tas leent zich ook voor gebruik als een compacte holdall, niet alleen als aas- en beitswinkel. Zo wordt het gebruikt voor commercials, kanalen en feeder-vissen - het is zo'n veelzijdig stuk gereedschap!

Aan de buitenkant zitten twee grote zakken die ideaal zijn voor al die stukjes en bobs die met je aas meegedragen moeten worden. Handdoeken, aasdruppelaars en katapulten leven hier.

Net als alle Xitan-bagage is ook deze tas gemaakt van een echt stoer veegschoon materiaal in een slimme zwarte en rode kleurstelling. Alle handvatten en ritssluitingen zijn zeer sterk en zien eruit alsof ze jaren dienst zullen doen.

Al met al een briljante tas waarmee ik al het aas dat ik nodig heb voor een wedstrijd kan organiseren en in topconditie kan houden.

Kye Jerrom

Dit is een geweldige tas voor het dragen van al mijn aas en accessoires.

Het veegschone materiaal is zeer taai en ziet er slim uit.

Sterke ritsen worden rondom gebruikt.

"Het hoofdcompartiment is groot genoeg voor acht grote bruine aasbuizen."