Oorspronkelijk gepubliceerd in het Nederlands.

Deze van een stabiel frame voorziene afsteekrollen zijn voorzien van enkele nieuwigheden zoals de op kogellagers draaiende EVA-rollen.

Door de kogellagers draaien de rollen zeer soepel waardoor er nauwelijks weerstand is bij het afrollen van de vaste hengel. Elke rol is voorzien van oplopende kanten die ervoor zorgen dat de hengel niet van de van de rollen afloopt. Dit is vooral handig als de hengel in twee keer afgestoken moet worden als er onvoldoende ruimte achter de visplaats beschikbaar is.

Een andere bijzonderheid is de extra mogelijkheid om de afsteekrol laag tegen de grond te positioneren hetgeen erg makkelijk is bij het afsteken als de visser een talud achter zich heeft. De mogelijkheid hiertoe wordt geboden doordat de poten afneembaar zijn en er dan op elke hoek korte poten vrij komen die stabiel op de grond gezet kunnen worden.

De van telescopische poten voorziene afsteekrol kan op elke hoogte horizontaal afgesteld worden. De lengte van de poten is afzonderlijk te verstellen waardoor het mogelijk is om op bijna elke plek de afsteekrol op een stabiele en functionele wijze te positioneren.

De afsteekrollen zijn voorzien van een waterpas waarmee de afsteekrol in perfect horizontale positie geplaatst kan worden.

Kijk zeker eens naar deze fantastische afsteekrollen bij de lokale Browning dealer.

 

Harrie Poels

"Dit jaar heeft Browning 2 nieuwe afsteekrollen in de collectie."