Voor het eerst gepubliceerd in het Engels

Veel van mijn feeder vissen op natuurlijke locaties draait om het vangen van aantallen zilvervisjes van gemiddeld een paar ons elk, maar natuurlijk ook de kans op een schurkenstaat of twee. Haken en haaklengtes moeten relatief verfijnd worden voor deze manier van vissen, maar niet zo licht dat de altijd aanwezige kans op het aanhaken van een fatsoenlijke brasem, paling of zeelt wordt genegeerd of erger nog wordt verspild als licht vistuig de strijd verliest. Hoewel ze niet te vertrouwen zijn, kunnen die bonusvissen het verschil betekenen tussen winnen en verliezen, dus ik moet elke kans aangrijpen.

Lichte haken zijn geweldig voor de presentatie, en zorgen ervoor dat mijn haakaas er net zo natuurlijk uitziet als de deeltjes waar het omheen zit, maar natuurlijk heeft alles op een feeder de neiging om een beetje op te voeren. Mijn favoriete haak voor deze manier van vissen is de Sphere Feeder Ultra Lite, die ondanks zijn extreem lichte gewicht, een verbazingwekkende hoeveelheid kracht heeft - laat je niet misleiden door de grotere maten, deze gebieden zijn geweldig voor bit aas en agressieve apportaties wanneer je ervoor moet zorgen dat de vis helemaal terug blijft. Dit moet te maken hebben met de gebruikte Japanse draad en het tempereerproces, maar ook met de vorm. Wat de gebruikte 'geheime alchemie' ook is, ze hebben bewezen uiterst betrouwbaar te zijn voor deze manier van vissen.

Een ander punt (sic) dat het vermelden waard is, zijn de punten! Deze zijn echt vlijmscherp, maar houden ook goed stand, wat betekent dat ik minder vis stoot en minder vaak mijn haaklengte hoef te veranderen.

Haakvormen zijn een heel persoonlijk iets, maar ik hou wel van de lichte 'wigvormige' kromming van deze haken die de punt heel licht naar de schacht toe zien wijzen. Deze vorm, in combinatie met de rechte punt, gaat naar binnen en blijft binnen, wat betekent dat ik minder verloren vis heb als ik op afstand vis.

Aas wijs, dit is een allrounder, maar echt een geweldige madenhaak, vooral bij het vissen met twee of drie engerlingen. Het leent zich ook heel goed voor het vissen van wormkoppen en trossen gieterij. Een geweldige voederhaak die ik veel gebruik.

Verkrijgbaar in de maten 8 tot 18

Kye Jerrom

Dit is een uitzonderlijk scherpe haak die zijn punt goed bewaart.

De vorm is perfect voor maden, wielen en gehakte wormen.

Dit is een briljante haak als er veel vis op de kaarten staat.

"Een briljante haak voor het madenvissen."