Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

 

Mijn lokale rivier Trent biedt een aantal briljante vissen aan en een van mijn favoriete tactieken is het vissen op de overvloedige voorn, de dace, en de kleine kopvoorn op de paal. Dit is vaak hapklaar vissen, waarbij je goede vis bij de hand hebt, zodat je al snel weet wat voor kink in de kabelbaan je hebt.

Mijn haakkeuze voor deze manier van vissen is de Sphere Match, normaal gesproken in een maatje 16 of 18. Deze haken hebben precies de juiste draaddikte voor het vissen op maden en zwenkwielen, ze zijn ongelooflijk licht, maar zeer sterk.

Ze houden ook hun punten heel goed en zijn vlijmscherp. Ik kan vaak de hele dag met dezelfde haak gaan, wat veel tijd bespaart tijdens een wedstrijd. Het lichtelijk gedraaide punt gaat ook naar binnen en blijft binnen, wat betekent dat maar weinig vissen eraf komen als ik ze naar binnen zwaai.

De vorm is interessant, vooral voor het madenvissen, de traandruppelvormige bocht maakt ze briljant voor het madenvissen. Het aas zit in de bocht, blijft zitten en wordt niet verplaatst als je een hap mist, wat betekent dat ik het vertrouwen heb om de tuigage door te laten lopen als ik een hap mis.

Een geweldige haak voor het vissen met de hengel of de lopende lijn voor zijderupsen, maar met veel kracht als u een bonbonkopje of een grote baars aan de haak slaat. De Sphere Match-haak is al snel een favoriet geworden en heeft zijn plaats in mijn box ruimschoots verdiend.

Verkrijgbaar in de maten 8 tot 18, in verpakkingen van 15 losse haken of voorgespannen in verpakkingen van 8.

Tom Noton

Mijn keuze voor het vissen op maden en zwenkwielen.

Deze haken hebben een mooie draaddikte, maar zijn erg sterk.

"Mijn keuze voor het vissen op maden en zwenkwielen."