Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

 

Het ligt allemaal aan de locatie

Het belangrijkste deel in het vangen van een grote zak baars van elke locatie is gewoon naar beneden naar de locatie en een paar winters terug, tijdens een wedstrijd, trok ik een van de flyer, een eindpenning op een van mijn club strekt zich uit op het Kennet en Avon kanaal in de buurt van Hungerford. Sinds het kijken naar de gelukkige visser die deze pin trok, die verder ging met het overnemen van 30 pond van de grote baars die ik bedoel om terug te keren, nou ja, vandaag is de dag!

De vroege vogel...

Als u het beste wilt zwemmen dan moet u vroeg aankomen, ruim voor zonsopgang de wekker zetten, in het donker parkeren en bij zonsopgang beginnen met het opzetten. Gelukkig ben ik vandaag gezegend met een adempauze in het recente natte weer, maar als ik naar die lucht kijk, ben ik op beperkte tijd voor de regens aankomen, het enige minpunt is dat het grootste deel van de zwempartij bedekt is met bladeren.

Kanaalvaarders

De eerste taak is om de doos mooi en stabiel op te zetten in de marginale vegetatie, een beetje groundbait te mixen, een paar gebieden op te schalen en wat aas binnen te krijgen om elke lijn te activeren. Ik heb me gevestigd op drie lijnen, één op 8m waar ik een paar ballen groundbait in heb gecupped, gemaakt van een 50/50 mix van Champion's Method Black Roach en Quick Skimmer, die ik een paar keer door een fijn raadsel heb geduwd. Mijn tweede lijn, iets links van mij op 11m, net aan de onderkant van de verre oeverplank en dicht bij een lijn van biezen is geprepareerd met een paar kopjes gehakte worm en wieltjes en mijn laatste lijn op 13m ligt recht tegenover op de plank net onder het deksel van de verre oever overhangende struiken.

Hak je wormen ruwweg in stukken voor grote vissen.

Een geweldige kanaalcombinatie.

Fluorkoolstof, bijna onzichtbaar in het water.

Je hebt er niet veel nodig om een goed gewicht op te bouwen.

"De vroege vogel vangt de baars."

Begin met twee kopjes aas.

Naar mijn mening, de beste paal op de markt.

Deze grote baars geeft je zeker de kans om rond te rennen.

Het is geen raketwetenschap.

Wat betreft de aanpak gebruik ik mijn vertrouwde Sphere Zero-G F1+ Pole en hoewel elke lijn iets anders is met betrekking tot de elasticiteit en de eindopstelling, is degene die produceert na het draaien van elke lijn de gehakte worm en de caster een. De rig voor dit is relatief eenvoudig en bestaat uit Stretch 7 Blue 1.90mm Hollow Elastic, 0.12mm Cenex Hybrid Power lijn met een 4×14 pole float, met een vier inch Cenex 0.13mm Fluoro Carbon Hook Line en een Sphere maat 16 Match Hook. Niets bijzonders met betrekking tot shotting, gewoon een bulk van no8 12'van de haak en een paar kleine druppelaars op gelijke afstand van de haak met het hele booreiland gevist een inch over de diepte.

Redenen voor

Een paar dingen die de moeite waard zijn om op te wijzen is, hoewel ik een haaklengte gebruik die van een bredere diameter is dat de hoofdlijn, het breekpunt is iets minder, de reden voor de bredere haakverbinding is het gemaakt van Fluoro Carbon, een materiaal dat vissen vinden bijna onmogelijk om te zien, iets bij het vissen voor het zicht feeders zoals baars is zeer belangrijk. Ik heb ook mijn paalrol naar beneden gezet, zodat ik mijn paal in en uit kan schuiven zonder andere gebruikers van het kanaal te storen en de Black Magic Double Width 60 Roller met zijn uitschuifbare poten laat dat toe!

Weinig reden om over te stappen

Een snelle blik op de 8 meter lange lijn vanaf de uitlijn en de enige die kleine voorn produceert, wat een goed teken is, want waar kleine visjes zitten zal er grote baars zijn en na een kwartier is het tijd om een halve Dendrobaena te laten zakken op de 11 meter lange lijn en dan zinkt de drijver meteen en ben ik op een redelijke baars. De actie gaat de hele ochtend door met baars tot 2lb 6oz die mijn net grijpt en op één hap op de lobworm lijn na zie ik heel weinig reden om te switchen. Het is een goed idee om een paar wieltjes over de top te blijven pulteren om de kleine visjes geïnteresseerd te houden en elke keer als er gebeten wordt stel ik gewoon weer een kopje gehakte worm en wieltjes voor die de boel levendig maken. Na drie uur en met de eerste regenbuien in de lucht heb ik mijn vulling gehad en ben ik met minstens 15 pond kwaliteitszetel inclusief een paar meer rond de twee pondmarkering terechtgekomen. Kanaalvissen, ik vind het geweldig.

Colin Sheppard

Zijvaart wordt aanbevolen op kanalen.

Een keldering en een delicaat, maar lang uiteinde drijvertje, beide essentiële onderdelen van de kit.

Sphere Match haken, vlijmscherp, perfect bij het baarsvissen.

Ze kunnen de worm niet weerstaan.

Colin's Tackle

Bol Nul-G F1+ Pool

Rek 7 1.90mm Blauw Elastiek

4×14 pooldrijver

0.12mm Cenex Hybride Power Mono

0.13mm Cenex Fluoro Carbon Hook Line

Bollenmaat 16 Wedstrijdhaak

Colin's Aas

Dendrobaena Wormen

Lobwormen

Wielen

Kraakpand

Maden

Champion's Feeder Black Roach & Quick Skimmer Groundbait.

Een briljante ochtendsport.