Voor het eerst gepubliceerd in het Engels.

 

Als u veel tijd besteedt aan het vissen op stromend water, met name op grote krachtige rivieren zoals de Trent, Wye of Severn, dan weet u dat de keuze van de feeder absoluut cruciaal is. De Browning wire feeder is door de jaren heen de keuze geweest van veel vissers, dankzij hun veerkracht en een breed scala aan gewichten, waardoor ze bruikbaar zijn zonder toevoeging van 'dode koe' gewichten. Welnu, nu is het assortiment geüpdatet en hebben de nieuwe Xenos draadaanvoerapparaten voor mij een nieuwe maatstaf in rivieraanvoerapparaten gezet.

Wat ik erg leuk vind aan het ontwerp van deze feeders, is dat ze zeer kluwenbestendig zijn, dankzij de integrale lood en voorgevormde bevestiging. Deze nieuwe feeders hebben ook een taaie plastic coating op de draad, die ze niet alleen helpt bij het mengen onder water, maar ze ook nog eens minder snel in de war raakt. Bevestig ze eenvoudigweg met een snapwartel of een korte powergum boom aan uw hoofdlijn.

Een draadkooi-feeder is echt handig als de kleverigheid van wat je voedt kan variëren. Dit geldt met name voor gehakte wormen die je, afhankelijk van de hoeveelheid die je toevoegt, erg nat kunnen maken. Met een draadaanvoerapparaat kan het water er vrij doorheen stromen en terwijl meer ingesloten plastic voerbakken verstopt kunnen raken, is een draadaanvoerapparaat nog steeds effectief - dit betekent dat u eenvoudig kunt aanpassen wat u voert zonder uw voerbak te veranderen.

Een nuttige tip bij het vissen in diepere rivieren, waarbij u wilt dat de inhoud van de feeder binnen blijft totdat de feeder zich op de bodem nestelt, is om deze in elektrische tape te wikkelen, waardoor het gaas wordt dichtgeplakt. Dit maakt een enorm verschil voor de manier waarop de feeder wordt geleegd en zorgt ervoor dat het aas op het dek ligt en niet stroomafwaarts wordt gewassen, waarbij de vis wordt meegenomen.

Net als bij de originelen zijn dit echt taaie voeders waar veel misbruik van wordt gemaakt. Als je op grote rivieren vist, zijn ze de perfecte keuze.

 

Verkrijgbaar in 30mm en 50mm lengtes met een diameter van respectievelijk 2,5cm en 5cm, ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan gewichten van 20 gram (3/4 ounce) tot 140 gram (5oz).

 

Kye Jerrom

De feeders zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende gewichten voor elke situatie.

Het ontwerp is zeer kluwenbestendig.

De eenvoudige opstelling gebruik ik met de lichtere versies van deze feeder.

"Het ingegoten lood is zeer kluwenbestendig."