We hebben allemaal favoriete items van de kit, die lijken te duren voor altijd en laat ons gewoon niet in de steek en een van de mijne is de No-Snag Latex Landing Net hoofd. De reden hiervoor is dat ik in de loop der jaren de tel ben kwijtgeraakt van het aantal netten dat me in de steek heeft gelaten op het vitale moment, ofwel te zwak is voor de constante straf die ze krijgen van commerciële wedstrijdvisserij, het strippen van draden of het breken van frames, maar het gebied dat het eerst lijkt te gaan is het gaas. Standaard gaasnetten raken gemakkelijk beschadigd, of het nu gaat om het vast komen te zitten in een oeverwandaansluiting, een haak die vastzit in de rits bij het sluiten van een netzak, of waarschijnlijker om een gespleten rugvin van een karper terwijl hij wordt losgehaakt. Dit alles kan een kleine scheur in de maas veroorzaken en als die er eenmaal is, zijn de dagen van de landingsnetten genummerd. Alleen al het voortdurend opbergen van netten in een vochtige netzak zal uiteindelijk zijn tol eisen en na verloop van tijd de maas verzwakken van het rotten.

Gaasnetten zijn voor mij verleden tijd en Latex gaasnetten zijn er om te blijven, want ze nemen alle straf die er op hen wordt geworpen op zich en vegen ze gewoon aan de kant. Haken en vinnen worden niet ingehaald, ze besparen allemaal vitale seconden in een wedstrijd en ze rotten niet, het enige kleine nadeel is dat Latex netten iets zwaarder zijn, maar voor alle voordelen die ze bieden, kan ik hiermee leven.

Verkrijgbaar in drie maten -

L 50cm x B 38cm x D 28cm

L 60cm x B 48cm x D 30cm

L 60cm x B 48cm x D 35cm

 

Alec Roberts

Deze netten zijn zeer gemakkelijk te manoeuvreren.

Geen kans dat een vinnenstraal wordt gepakt.

Ik ben een complete ombouw tot deze netten.

"Het Latex gaas maakt zo'n verschil."