Origineel artikel in het Engels.

 

Een van mijn favoriete feeders in het Browning assortiment is de Big Pit Mini. Deze verkleinversie van de standaard Big Pit Feeder is mijn go-to op locaties waar ik regelmatig moet hergieten, vaak vis vangen op de druppel, of wanneer ik de hoeveelheid aas die ik introduceer wil beperken. Dit is vooral belangrijk bij het vissen op silvers, waar overvoedering een probleem kan zijn bij veel grotere feederontwerpen. Als ik ga vissen op drains, grote brede kanalen en korte chuck op een meer, dan zijn dit mijn go to feeder!

Door de gereduceerde grootte van de Big Pit Mini kan ik een snufje vrijgevochten aas tussen twee pluggen in persen. Genoeg om de vissen geïnteresseerd te houden en niet meer. Hoewel de feeder een echt open configuratie heeft, met veel grotere gaten dan veel soortgelijke ontwerpen, houdt de interne ridge groundbait echt goed vast. Dit zorgt ervoor dat je deze feeders op de gietvorm kunt uitpersen, bijvoorbeeld bij een stijve zijwind, zonder de inhoud te verliezen - dit is zelfs het geval bij echt droge mixen.

Veel van de locaties waar ik vis zijn tussen de 30 en 60 meter breed, dus de 15 tot 30 gram lading op deze kleine feeders is perfect. In combinatie met Cenex Feeder Braid en mijn Sphere Braid Special Feeder Rod vliegen ze echt accuraat.

De gegoten kunststof constructie heeft bewezen zeer betrouwbaar te zijn en heeft geen last van de broosheid die soms in andere voederbakken te zien is. De korte steel en de draaibare vorm zorgen voor een sterk en kluwenvrij ontwerp.

Als u regelmatig zilvervisjes op langzaam stromende rivieren, afvoerkanalen of stilstaand water richt, of als u misschien een snackgrote portie kleverige pellets voor de karper wilt introduceren, dan kan ik u grondig aanbevelen om deze feeders eens te proberen.

 

Afmetingen 24mm lang bij 25mm in diameter.

Formaat 15 gram, 20 gram, 25 gram, 30 gram.

Kye Jerrom

Bruine HotRods

Dit is de perfecte compacte feeder.

Er zijn vier verschillende gewichten beschikbaar, die de meeste voorwaarden afdekken.

De gewichten zijn zeer goed vastgezet, volgen de vorm van het lichaam en verminderen de klitten.

De wartel is stevig in de steel gegoten.

De perfecte maat voor het introduceren van een kleine hoeveelheid aas.

Sluit de uiteinden van de feeder aan met groundbait om de inhoud op zijn plaats te houden.

"Ideaal voor zowel natuurlijke als commerciële locaties."