Met behulp van de juiste groundbait kunt u uw vissen op rivieren maken of breken, vooral wanneer zilvervisjes het doelwit zijn. Wat nodig is, is een mix die fungeert als een magneet voor de vissen en ze concentreert daar waar het het meest efficiënt is om te vissen, maar zonder ze te vullen. De belangrijkste elementen zijn aantrekkingskracht, kleur en samenstelling. Zorg ervoor dat deze factoren kloppen en dat u uw vangsten op elke lijn maximaliseert.

Ik gebruik een donkere mix waar de vissen zich over willen settelen, zelfs als het water helder is. Champions Feeder Black Roach is perfect voor dit werk, heeft een mooie donkere kleur en is zeer aantrekkelijk voor alle zilvervisjes, maar vooral voornagel. Het zal je misschien verbazen dat ik Champions Choice Canal aan de Black Roach toevoeg om ervoor te zorgen dat de ballen de bodem raken voordat ze uiteenvallen. Vergeet echter niet dat de continentale kanalen waar de Canal Mix is ontwikkeld, veel dieper liggen en vaak een behoorlijke stroming hebben dan onze kanalen, dus ze zijn meer verwant aan onze langzaam stromende rivieren en grotere afvoerkanalen.

Volg deze eenvoudige stappen om de mix precies goed te krijgen.

 

Andrew 'Mossy' Moss

1 - Begin met het toevoegen van een volle zak Champion's Feeder Black Roach aan uw mengkom.

2 - Voeg vervolgens een zakje Champions Choice Canal toe aan de kom en meng de twee groundbait goed door elkaar.

3 - Voeg langzaam water toe aan het aas. Ik gebruik hiervoor een grote paalbeker, zodat ik de hoeveelheid toegevoegd water precies kan regelen.

4 - Blijf de grondbeits mengen, het liefst met een garde, de hele tijd.

"Ik gebruik een donkere mix waar de vissen zich over willen settelen."

5 - Laat de groundbait minstens tien minuten staan, zodat al het water wordt geabsorbeerd.

6 - Riddle de groundbait om eventuele knobbels te verwijderen en te beluchten. Gooi de knobbels weg, probeer ze niet door het raadsel te forceren.

7 - Dat is het wel zo'n beetje. Je moet misschien een kleine hoeveelheid extra water toevoegen met een verstuiver gedurende de dag om de consistentie precies goed te houden.

8 - Voeg wat dode pinkie, fijngehakte worm en een paar wieltjes toe als voer voor het aas.