Er zijn veel modellen zitkisten beschikbaar, met zoveel meer keuze dan een paar jaar geleden, met een enorme prijsspreiding tussen modellen en merken. De keuze kan verwarrend zijn voor de visser die op zoek is naar een nieuwe box, maar er zijn een aantal belangrijke punten om op te letten.

Een van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden is comfort. We gaan lang in één houding zitten, dus het is essentieel dat de zitkist de juiste zitpositie biedt. Zoek naar boxen waarmee de hoogte van de zitting eenvoudig kan worden aangepast aan uw lichaamslengte. Een goede bekleding van de zitting kan ook een groot verschil maken.

De combinatie van accessoires en trekkingen die u kiest zal afhangen van de stijl van het vissen en de hoeveelheid vistuig die u nodig heeft. Het is de moeite waard om goed na te denken voordat u een beslissing neemt over de bakken, de trekkingen en andere accessoires die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat alles een plaats heeft. Zorg er ook voor dat het boxsysteem dat u kiest een goed assortiment van add-ons beschikbaar heeft.

Mijn keuze van de doos is de Browning CC Feeder Seat Box. Dit is het vlaggenschip van de top van de Xitan competitie zitkisten. De structuur is ontworpen met het oog op innovatieve toepassingen. Het gebruikscomfort wordt geboden door een breed en stabiel frame. De diameter van de poten is 25 mm, en is zeer stijf tijdens het vissen, zelfs als ik dieper het water in moet.

Het platform is gemakkelijk te dragen, compact en licht van gewicht. Er is veel ruimte onder de bovenste cassette voor het bevestigen van cassettes en andere noodzakelijke accessoires. Er is een breed scala aan verschillende cassettes beschikbaar, zodat de doos kan worden aangepast aan uw eigen behoeften.

Met zes telescopische poten met verstelbare poten en waterpassen aan weerszijden van het platform kan ik de box gemakkelijk en snel waterpas zetten, zelfs op oneffen terrein. De knoppen zijn gemaakt van een stevig materiaal, hun vorm maakt het mogelijk om ze eenvoudig te verstellen. Het ontwerp en de kleurstelling van het platform past bij de hele serie Browning-producten uit de Xitan-serie.

Ik heb deze zitkist al twee jaar. Ondanks het vele gebruik kan ik deze zitkist met een gerust hart aanbevelen, want hij heeft de tand des tijds goed doorstaan. De poten zijn nog steeds stabiel, er is niets afgewreven. De intrekbare voetsteun is praktisch in de fabriekstoestand. Er zit geen enkele speling in een van de onderdelen, waardoor ik het volste vertrouwen heb om deze box zelfs in diep water op te zetten.

De stabiele en compacte structuur is handig om te dragen en te vervoeren. Nu kan ik me geen vissen meer voorstellen zonder een comfortabele en veilige zitkist. Het is een stuk gereedschap geworden waar ik echt op kan vertrouwen, het is uiterst comfortabel en een plezier om te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Paweł Daab.

Deze zitkist biedt een zeer stabiel visplatform.

Een volledige reeks accessoires kan aan deze doos worden toegevoegd.

Ik vind het vooral prettig dat de zithoogte onafhankelijk van elkaar kan worden ingesteld.

"Een zitkist die voldoet aan de verwachtingen van een feeder visser."