De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van voedergewassen, omdat deze manier van vissen in heel Europa zo populair is geworden. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat we een wereldkampioenschap Feeder zouden hebben? Bruinvissen zijn al vele jaren toonaangevend op het gebied van feeder visgerei en een van de gebieden waar ze uitblinken zijn de spoelen.

Onlangs heb ik gebruik gemaakt van de nieuwe Black Viper MK FD reel, die is ontworpen met het oog op de langeafstandsvisserij. Deze haspel van 50 maten, kan meters toevoegen aan je worp, dankzij de grote spoel en de wormwieloverbrenging, die een uitzonderlijke lijnvoering geeft. Perfect voor moderne gevlochten voerlijnen. De machinaal bewerkte legeringsspoel is speciaal ontworpen voor gevlochten lijnen met een fijne diameter, met een ondiep profiel dat geen grote hoeveelheid steun nodig heeft. Dit ondiepe spoelprofiel helpt eigenlijk om gewicht te besparen, waardoor een zeer evenwichtige opstelling ontstaat in combinatie met voedingsstaven van 13 voet (3,9 meter) en 14 voet (4,2 meter).

Bij het vissen op afstand heb je ook een haspel nodig die de lijn snel ophaalt. Dit maakt het regelmatig herwerken van de lijn veel minder lastig en betekent dat er minder tijd wordt verspild elke keer dat u de feeder wilt bijvullen, of haakaas wilt wisselen. Het ophalen van de Black Viper is precies goed, en de speciaal ontworpen rotor zorgt ook voor zeer weinig lijndraaiing.

Dit is een haspel die zeer stevig gebouwd voelt, zonder speling in het handvat of de spoel. Alles is strak en reageert direct, zoals je zou verwachten met Browning's engineering. Voor het vissen op lange afstand heeft het weinig gelijkenissen.

Strakke lijnen!

Pat Cuddy

Een ongelooflijk goed gebouwde haspel die jaren dienst zal doen.

Tjis haspel balanceert perfect met langere voedingsstaven van 13ft of 14ft.

De lijnvoering is uitzonderlijk.

"Dit is een spoel die zeer stevig gebouwd voelt."