Het Grand Union Canal is altijd een plek waar ik hou van vissen en vandaag ben ik in The Globe Public House, dat wordt bestuurd door Luton Angling Club. In het verleden heb ik een aantal echt grote zakken van specimen brasem vissen recht tegenover de verre oever functies, maar vandaag met de heldere omstandigheden ga ik het doelwit van de silvers langs het spoor.

Natuurlijke val

Ik richt deze met behulp van wat ik beschouw als de beste all-round pool op de markt, de Sphere Zero-G PT+ en hebben twee top kits opgezet samen met Xitan 1.3mm Microbore elastiek, beide bijna identiek met 4×14 pool drijvers, maar met contrasterende shotting patronen. De eerste heeft een geregen massa van no9 met twee no10 druppelaars op een vier-inch haaklengte. Dit tuig is echt ontworpen om het aas naar beneden te halen als de sluizen open zijn en het kanaal wat slepen heeft. De andere tuigage heeft de schotuitrusting die een veel natuurlijker val van het aas geeft, geweldig voor de grotere silvers en wordt gebruikt als er weinig of geen beweging door de zwempartij is. Beide rigs zijn gemaakt met behulp van Cenex 0.10mm en 0.08mm Classic Mono lijn samen met Sphere Match maat 18 haken.

Zwaarder dan maden

Haaks aas voor vandaag is voornamelijk maden, roden en Fluoro roseies, maar ik heb ook wat wormen voor het geval dat het langzaam gaat op de zilvers en ik voel dat er misschien een grote brasem of twee op de verre oever zijn. Groundbait bestaat uit een 50/50 mix van Champion's Feeder Black Roach en Quick Skimmer, gemixt met een groundbait whisk en vervolgens een paar keer door een fijn raadsel gehaald om een zeer fijne pluizige mix te creëren. Ik heb ook wat hennep bij me en heb een kleine hoeveelheid aan de groundbait toegevoegd, samen met een paar pinkies, en verloor vroeger bij elke put-in het voer over de top. Voeding is erg belangrijk en de hennep komt echt in gebruik als de sluizen opengaan en het kanaal begint te stromen omdat het zwaarder is dan maden en sneller naar de bodem gaat. Dit is een tijd waarin het niet goed is om maden te voeren, omdat deze gewoon uit uw zwempartij in de stroom verdwijnen en mogelijk de vissen meenemen, dus de vuistregel is hier om zowel maden als hennep te voeren als het kanaal stilstaat en alleen hennep te voeren als het begint te stromen. Zwaardere hennep blijft ook in uw zwempartij nadat een boot is doorgegaan, dus het geeft me het vertrouwen dat er altijd wat los voer op het dek is in elke situatie.

Microbore groen - Een geweldig elastiek voor het kanaal.

Gebruik een geregen schietpatroon.

Hennep is een geweldige kakkerlak attractor.

Schop het zwemmen met groundbait.

"met een dubbele zak silvers tegen lunchtijd ga ik als gelukkige man naar huis."

Het creëren van een wolk

Na het opduiken en het vinden van de diepte, die rond de 4ft ligt, is het tijd om te beginnen met zwemmen en om dit te doen beker ik in drie harde ballen van groundbait plus een zachte bal. De harde ballen (gewoon meer samengeperst) komen op de bodem voordat ze breken, maar de zachte bal breekt op als hij door het zwemmen valt, waardoor er een wolk ontstaat en er snel vis in het water terechtkomt. Ik zal ook een andere harde bal introduceren als de beten niet doorgaan nadat een boot is gepasseerd.

Dubbele cijferzak

De sessie wordt gepland met veel kleine voorn, baars, riviergrondel en een vreemde betere skimmer, maar naarmate de ochtend vordert en het kanaal drukker wordt met Narrowboat activiteit heb ik moeten overschakelen van het geregen schiettuig naar de bulk. In het begin heeft dit het vissen niet beïnvloed, maar naarmate de ochtend vordert, staat de zon op en neemt deze activiteit begrijpelijkerwijs toe, zodat het vissen wat zwaarder is geworden en ik steeds harder moet werken om de vis te laten komen, maar met een dubbele figuur zak met zilverkleurige zilvers tegen lunchtijd ga ik als een gelukkig man naar huis.

Alec Roberts

Sphere Match haken, geweldig voor kanaalsilvers.

Zwarte Voorn en Snelle Schuimspaan gemengd 50/50.

De beste allround pool op de markt.

Alec's Tackle

Bol Zero-G PT+ Pool

Xitan Microbore 1.3mm Groene Pool Elastiek

Cenex 0.10mm & 0.08mm Klassieke monolijn

Bollenmaat 18 Wedstrijdhaak

4×14 Pole Float

Alec's Aas

Champion's Feeder Black Roach & Quick Skimmer Groundbait

Hennep

Worm

Rode Maden

Fluorororozingen

Wat een geweldige ochtend om te vissen.