Het weer is deze zomer alomtegenwoordig, met 30 graden plus de ene dag, gevolgd door stortregens de volgende dag. Het hebben van een set van waterdichtheid die de elementen kan afweren is essentieel geworden en de Browning Xi-Dry reeks past perfect bij de factuur.

Ik hou van de slimme, ingetogen uitstraling van deze kleding, maar het belangrijkste is dat het me droog heeft gehouden in moessonachtige omstandigheden, zonder vervelende zwakke punten die het water binnenlaten. Ik hou vooral van de zware ritsen die de juiste 'stormflappen' hebben om een extra laagje waterdichtheid te bieden.

Ik ben een grote jongen, en ik ben blij te kunnen melden dat deze kleding een geweldige pasvorm heeft voor de langere visser. De hoge snit van de Bib & Brace is geweldig, en helpt mijn onderrug te beschermen bij het vissen met de hengel.

Ik draag de Bib & Brace voor veel van mijn vissen, omdat je onvermijdelijk nat wordt als je een goede vis in het net loshaakt. Je hebt kleding nodig die comfortabel is en gewoon in het net past, zodat ik verder kan gaan met het vissen. Het materiaal voelt geruststellend hard aan, zonder stijf en luidruchtig te zijn, wat een klein, maar belangrijk punt is.

Er zijn twee jassen beschikbaar. Een heavy-duty Xi-Dry Polar Jacket, die een gewatteerde voering heeft om je warm te houden, samen met een 12.000 mm grote buitenmantel. De lichtere Xi-Dry WR10 jas is ideaal voor alle omstandigheden, behalve de koudste, en heeft een waterdichtheid van 10.000 mm, waardoor je de keuze hebt voor een lichter jasje om de wind en de regen buiten te houden tijdens de warmere maanden.

Een geweldig tweedelig pak dat er niet alleen geweldig uitziet, maar het ook nog eens briljant doet.

Jon Whincup

Het Xi-Dry Suit heeft me droog gehouden in een aantal vreselijke omstandigheden.

Ik hou van de hoge snit van het slabbetje en de beugel.

Ik draag het slabbetje en de beugel meestal bij het vissen.

Ik hou van de hoge snit van de achterkant van het slabbetje en de beugel.

"Ik hou van de slimme, ingetogen uitstraling van deze kleding."