Het kan soms heel moeilijk zijn om een betrouwbare spoellijn te vinden, die na een paar sessies niet constant draait, en die een veelheid aan toepassingen zal dienen; een echte allrounder bij wijze van spreken.

Nou, als je het moeilijk hebt, neem dan mijn advies aan en haal een paar spoelen Black Magic Gold in handen, zoals ik het al jaren gebruik en kan met een gerust hart zeggen dat het briljant is. Onlangs heb ik het gebruikt op de machtige rivier Wye voor barbeel, en het behandelde deze hardvochtige vissen in vaak lastige zwempartijen met gemak.

Het is mijn eerste keuze als het gaat om het feeder-vissen, en ik bind zelfs veel van mijn tuigage met behulp van het - het is zo veelzijdig. Hij gaat ook ongelooflijk goed mee en is gewoonweg bestand tegen de constante bestraffing die ik hem doorsta. Het is een belachelijk goede hoofdlijn.

Nog beter, het gaat je de aarde niet kosten. In feite is het echt betaalbaar en komt het op grote spoelen, bijvoorbeeld 680m in een 0,17mm diameter en 490m in 0,27mm!

Verkrijgbaar op handige bulkspoelen in de volgende tests / diameters:

4.5lb - 0.17mm

6.6lb - 0.19mm

8.0lb - 0.21mm

9.6lb - 0.23mm

12.6lb - 0.27mm

Tim Bruce

Een echte allround hoofdlijn.

Grote karpers zijn geen probleem met deze lijn.

Lijnlegging is briljant voor zo'n slijtvaste lijn.

"Ik kan met vertrouwen zeggen dat het briljant is."