De hurly-burly van de Method Feeder visserij vraagt om een echt harde lijn die bestand is tegen het aanlanden van grote vissen, keer op keer. Onlangs ben ik overgestapt op Browning's uitstekende Cenex Methode Mono, die niet alleen een briljante slijtvastheid heeft, maar ook een aantal andere belangrijke kenmerken.

Zelfs de beste gebonden knopen kunnen je in sommige lijnen in de steek laten bij het vissen met de Methode, maar deze lijn kan echt de spanning aan en een goed gebonden knoop zal de spanning aankunnen. De breeksterkte is ook erg hoog voor de diameter, ik kies voor de zwaarste 0.26mm diameter in de zomermaanden die een breeksterkte van 15lb heeft. Waarom zou je het risico lopen om vis te verliezen als je een sterke lijn kunt gebruiken om die extra foutmarge te hebben?

Veel moderne nylon lijnen hebben de neiging om neutraal te zijn in het drijfvermogen en moeilijk door de oppervlaktefilm te snijden, vooral bij het vissen in het bereik. Methode Mono zinkt zeker snel, en snijdt gemakkelijk door, waardoor het een stuk makkelijker is om zachtjes aan te spannen aan de feeder.

Methode Mono heeft een aangename camouflage-uitstraling die bestaat uit drie verschillende kleuren die het zeker helpen om zich te vermengen met de bodem van het meer. Al met al is het geweldig om te zien hoe een bedrijf een lijn maakt die speciaal voor deze manier van vissen is bedoeld.

Jon Whincup

Diameters beschikbaar:

0.20mm - 8.10lb

0.22mm - 10.40lb

0.24mm - 12.80lb

0.26mm - 15.00lb

Methode Mono is echt braaf, met een uitstekende lijnvoering.

Deze lijn zinkt snel en ik hou van de camouflagekleur.

Waarom zou je het risico lopen om grote vissen te verliezen als je een echt sterke lijn kunt gebruiken?

"Een echt sterke, maar goed opgevoede lijn."