Er zijn verschillende dingen die ik zoek in een schepnet, die allemaal samen het vissen wat makkelijker en efficiënter maken, zodat ik uiteindelijk meer vis in het net kan stoppen.

Ten eerste moeten het frame en de strooier het werk aankunnen. Het regelmatig optillen van dubbelcijferige karpers, vaak wanneer het water een paar meter onder de pen kan staan, belast deze onderdelen sterk en ze moeten sterk zijn met een goede verbinding tussen de twee.

Het gaas is ook belangrijk. Het moet dicht geweven zijn zodat de haken er minder snel in vast komen te zitten, maar met voldoende grote gaten die het gemakkelijk door het water snijdt. Probeer een levendige karper te scheppen met een te fijnmazig net en je zult zien hoe moeilijk het net te manoeuvreren is. Ik hou er ook van dat het net vrij ondiep is - net diep genoeg om een tweecijferige karper in te slikken is ongeveer goed. Zo kan ik het net tussen mijn knieën leggen terwijl ik de vis loshaakt zonder naar beneden te hoeven reiken en het te zoeken in de plooien van een net dat te diep is.

In mijn ogen is de Black Magic Compact Pan een echte aanrader voor al deze functies, waardoor het mijn keuze is voor het grootste deel van mijn visvangst.

Jim Hall

Precies de juiste grootte en diepte voor de behandeling van vissen van alle maten.

Sterk genoeg voor een dikke karper.

"mijn keuze voor het merendeel van mijn vissen. "

Vis- en haakvriendelijk gaas.

Het net snijdt gemakkelijk door het water.

Metalen frame en versterkt waar het telt.