Bij het voeren van de visvangst gaat het niet alleen om het vangen van vis op de bodem. Vaak is het bij het vissen op blankvoorn, rietvoorn en andere zilvervisjes veel sneller om ze op de bodem te vangen. We gebruiken deze tactiek regelmatig op de grotere rivieren van Fenland, en het is net zo effectief op stilstaand water. In feite werkt het briljant op elke locatie met een grote kop zilvervis.

 

Deze tactiek draait om het creëren van een wolk van deeltjes in de waterkolom die de vissen aanmoedigen om zich vol vertrouwen te voeden. Groundbait en klein aas, zoals fijngesneden worm, en pinkies, zijn ideaal om dit te bereiken. Het aas moet licht zijn, zodat het in het water hangt, en letterlijk uit de voederbak exploderen, zodat het leeg is tegen de tijd dat het de bodem bereikt. De mix die ik heb samengesteld om dit te bereiken is een combinatie van drie van het Champions Choice assortiment groundbaits, namelijk Champions Choice Canal, Champions Feeder Big Bream en Champions Choice No.1. Dit zijn allemaal lichte groundbaits met een zandkleur - een heldere groundbait werkt goed als een wolk, terwijl ik over het algemeen een donkere mix op het dek gebruik.

 

Dit is een eenvoudige mix om samen te stellen, maar zoals de meeste groundbaits hebben ze er baat bij dat ze de avond voor het vissen worden klaargemaakt, of eerst voor het begin van een sessie, zodat het water de tijd heeft om volledig te worden geabsorbeerd, waardoor de groundbait wordt geactiveerd.

 

Kye Jerrom

Gebruik een combinatie van Champions Choice Canal, Champions Feeder Big Bream en Champions Choice No.1.

Begin met een volle zak Champtions Choice No.1.

Voeg een halve zak van de Champions Feeder Big Bream toe.

Voeg nu een halve zak van het Champions Choice Kanaal toe.

"Deze tactiek werkt briljant op locaties met veel zilvervisjes."

Meng de droge ingrediënten goed door elkaar - ik heb de neiging om hiervoor een groundbait whisk te gebruiken.

Voeg langzaam water toe en fluister de hele tijd om ervoor te zorgen dat de grondbeesten grondig worden gemengd.

Leg het aas door een madenraadsel om eventuele klonten te verwijderen en de mix te beluchten.

Laat de groundbait zo lang mogelijk staan, zodat het water kan worden geabsorbeerd.

Als ik klaar ben om te gaan vissen, gebruik ik een verstuiver om de consistentie te krijgen.

De afgewerkte mix heeft een lichte pluizige textuur en explodeert uit de feeder waardoor er een wolk ontstaat.

Gebruik gehakte wormen en pinkies in de voederbak om wat voedsel toe te voegen.

Laad de feed en groundbait in een Window Feeder.