De Method Feeder heeft in de loop der jaren een lange weg afgelegd, van de 'hair-curler' stijl feeders die het geheel begonnen zijn, tot de moderne open kooi-feeders die het perfecte 'diner-plate' van aas voor een hongerige karper bieden. De huidige vissers hebben het nog nooit zo goed gehad. Het aanbod van feeders en aas om mee te vissen is enorm gegroeid, maar het is waarschijnlijk belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van je uitrusting en aas goed is, vooral bij het vissen onder hoge druk.

Ik gebruik graag een opener voederbak, zoals de Browning Hydrus, die aan beide zijden verhoogde 'vinnen' heeft die helpen om het voer op zijn plaats te houden zonder dat de haak iets te pakken krijgt. De basis van de feeder is ook voorzien van tientallen verhoogde kuiltjes die de korrels iets geven om aan te kleven. Dit is belangrijk, omdat het gladde oppervlak van de meeste feeders betekent dat de korrels gemakkelijk kunnen worden losgemaakt wanneer de feeder het water raakt, waardoor u met weinig of geen aas rond de feeder kunt vissen.

Kleine 2mm-korrels verdichten zich beter dan grotere korrels en blijven op de voederbak staan tot ze op de bodem van het meer tot rust komen. Kies een pellet die een beetje kleverig is bij gebruik met een open of platte voederbak. Ik bevochtig de korrels lichtjes met water en na ongeveer twintig minuten zijn ze doorweekt en klaar voor gebruik.

Een klein trucje dat ik graag gebruik is om een paar 8mm-korrels over de top van de feeder te pingen. Ongeveer een half dozijn korrels om de paar minuten is ongeveer goed. Het geluid van de pellets zal de karper en F1's aantrekken en de snel zinkende pellets zullen helpen om de vis naar de wachtende voederbak te lokken.

De verhoogde zijkanten en kuiltjes op de Hydrus feeder.

Vochtige korrels plakken heel goed aan de voederbak.

Wissel het haakaas af om te zien welke vis de voorkeur heeft.

"Het wegtrekken van de vis uit de hoes zorgt er weer voor dat ik ze aan land breng."

Ik ben vandaag aan het vissen in de Beastie Pool hier bij de Decoy Lakes bij Peterborough en, zoals de naam al aangeeft, lopen de vissen groot. Het heeft geen zin om vistuig te gebruiken dat niet geschikt is voor het werk, dus ik zet mijn kraam uit om alles wat ik aan de haak haak haak te slaan. Een maat 14 Sphere Beast haak aan een 0.20mm Cenex Hybrid Power haaklengte is meer dan geschikt voor het werk.

In plaats van het rieteiland voor me dicht te vissen, ga ik op iets meer dan driekwart afstand beginnen. Door de vissen weg te trekken van het dekzeil zorg ik er weer voor dat ik ze aan land breng, in plaats van toe te kijken hoe ze in het dekzeil vast komen te zitten. Het stelt me ook in staat om de vissen te volgen als ze zich later op de dag van het voer ontdoen. De Sphere Bomb +10% hengel is perfect voor deze manier van vissen, vooral wanneer de karper goed in de dubbele cijfers kan komen. De extra ruggengraat in het midden van deze hengel stelt me in staat om het gevecht te dicteren zonder dat ik te zwaarhandig ben.

Het heeft een tijdje geduurd om de eerste hap te nemen vandaag. Om eerlijk te zijn, het weer is overal in de winkel geweest en de vissen weten niet of ze nu aan de oppervlakte moeten komen, of dat ze dieper moeten gaan zitten. Geduld kan echter een deugd zijn en toen ik eenmaal een vis had gevangen was het alsof de deur was geopend en er regelmatig meer volgde, waaronder enkele mooie spiegels en grote F1's.

Hoewel het kan lijken op een doodsimpuls, zijn er nog steeds veel kleine randjes die een echt verschil kunnen maken voor je vangsten.

Jon Whincup

Ik gebruik de Sphere Bomb +10% staaf en MgTi 30 haspel.

Ping-pellets over de voederbak om meer tapijt in te trekken.

Je hebt er niet veel nodig om een groot gewicht op te bouwen.

Jon's Tackle

Bol 10' Bom +10% Staaf

Bol MgTi30 Haspel

Hydrusmethode Voeding

0.26mm Cenex Methode Mono

0.20mm Cenex Hybride Power Mono

Maat 14 Bol Beestachtige Oogbalhaak

Jon's Aas

2 mm gedempte voedingskorrels

8mm Visserijkorrels

8mm Domme boilies

De briljante Hydrus feeder.