Na verloop van tijd ontdekken we hoe belangrijk het is om visuitrusting te kiezen voor onze stijl van vissen en specifieke voorkeuren. We letten op de kosten en de kwaliteit. We hechten veel waarde aan merken die ons in vervoering brengen en die ons niet teleurstellen. Terwijl ik al jaren aan het vissen ben, is er al wat materiaal door mijn handen gegaan. In het begin voltooide ik alles langzaam en kocht ik stap voor stap een platform, vervolgens een hengel en andere elementen. Na verloop van tijd, toen ik wist dat vissen een activiteit was waar ik van hield, heb ik geïnvesteerd in een betere kwaliteit van het assortiment.

Ik ben op zoek naar een assortiment dat aan de meeste van mijn eisen voldoet, van goede kwaliteit en afwerking is en niet te veel kost. Het schepnet, bestaande uit een handvat en een net, is een must-have voor een drijf- en voedervisser. In het afgelopen jaar heb ik verschillende keren karper- en kroeskarperplaatsen bezocht. Bij deze gelegenheden heb ik besloten om een set te gebruiken bestaande uit een Browning Gold groot net en 4,4 meter Black Magic Take Apart Power Handle. De vorige netgreep die ik had was 3,5 mtres lang. Het was perfect voor het snel vangen van kleine vissen, die hun gewicht in goud waard zijn, maar ik had iets langer nodig dat me meer bereik zou geven als ik grotere vissen probeerde te vangen.

Mijn plan was om de komende twee seizoenen meer op karper te vissen, dus ik moest een handvat vinden met de kracht en stijfheid om met deze krachtige vissen om te gaan. Na een lange reflectie en op advies van vrienden werd deze set gekozen. Het ziet er niet alleen goed uit, maar ook nog eens heel goed.

Zwarte Magic Take Apart 4.4m Power Handle

Dit is een vierdelig handvat. De eerste drie zijn bedekt met een carbonstructuur, wat een unieke uitstraling en een gevoel van zeer hoge kwaliteit geeft. Op het onderste gedeelte is het oppervlak glad in vergelijking met het bovenste. Take-apart handvatten hebben hun voor- en tegenstanders. Ik geef toe dat ik in het begin ook bang was dat een van de elementen los zou komen. Na een jaar van zwaar gebruik is zoiets niet gebeurd. Door de ruwe structuur is het oppervlak van de handgreep niet bekrast. Het is echter wel de moeite waard om de losse flodders af en toe te bedekken met siliconen of teflonspray om het er onberispelijk uit te laten zien.

De afwerking van de blanco is echt netjes en straalt kwaliteit uit. Het gewicht op een lengte van 4,4 m is 460 gram - niet het lichtste, maar met het extra gewicht komt duurzaamheid. De transportlengte is 1,24 meter en we kunnen het zonder zorgen los in een zak bewaren.

Goudnet

Ik koos voor het Gold Net Large landingsnet van dezelfde fabrikant. De afmetingen zijn 55cm x 45cm x 30cm. Het gaas op de rand heeft 8x8mm mazen. De rand onderscheidt zich door een koperen kleur, die perfect past bij de sublieme details op het handvat van het schepnet.

De twee EVA-schuimen op het frame zijn ontworpen om het net dicht bij het wateroppervlak te houden zonder het op zijn plaats te houden. Dit is vooral handig bij het spelen van grote krachtige vissen. De kop is gemaakt van goede kwaliteit materiaal, de draad is ook gemaakt van messing.

Het weefsel van het gaas zorgt ervoor dat de haken probleemloos kunnen worden verwijderd als ze vast komen te zitten. Sterke gaaszomen en extra verstevigingen beschermen het tegen toevallige schade.

Hoewel ontworpen als een karpernet, vind ik dit een geweldige allrounder. Uit nieuwsgierigheid heb ik het meer dan eens gecheckt als het gaat om het vissen op kleinere vissen. Het is extreem goed uitgebalanceerd en gaat gemakkelijk door het water.

Het verbaasde me vooral over de kwaliteit van de afwerking en ik kan deze landingsnetcombinatie van harte aanbevelen.

Strakke lijnen!

Luiza Pyrzyńsk : Team Browning Polen

Het handvat is een vierdelig uit elkaar te halen ontwerp.

Ik hou vooral van de bewerkte schroefdraad en de versterking.

Het gaas heeft precies de juiste maat en is goed bestand tegen haken.

"Het verbaasde me vooral over de kwaliteit van de afwerking en ik kan deze landingsnetcombinatie van harte aanbevelen. "

Deze netcombinatie is perfect voor dit soort karpers.

Dit net en de handgreep vullen elkaar perfect aan.