Het grootste deel van mijn visserij, komend zomer of winter, is op de commerciële visserij waar de nauwkeurigheid van de casting veel belangrijker is en de afstand. De laatste jaren is er een duidelijke trend naar het gebruik van kortere hengels voor deze manier van vissen, die je echt in staat stellen om elke gieting op het geld te krijgen. Het vinden van de perfecte hengel voor deze manier van vissen is voor mij een lastige opgave geweest, omdat velen iets te zacht zijn om grote karpers snel aan land te brengen. Terwijl anderen iets te krachtig zijn voor de korte worpen die worden gemaakt. Gelukkig heb ik de Sphere 10' Bomb +10% gevonden, wat absoluut vlekkeloos is voor dit werk.

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze staaf 10% meer kracht dan de originele Sphere Bomb. Dit subtiele verschil stelt me in staat om lichte bommen te vissen, zij het tot middelgrote Methode Voeders, dankzij de doorlopende blanco. Voor het vissen tot ongeveer 30 meter is dit perfect.

Wanneer je een grote karper aan de haak slaat die vastbesloten is om onder de rand te komen en je de lege plek vasthoudt, laat je me gewoon druk uitoefenen en laat je de hengel het werk doen. Het is verbazingwekkend hoeveel keer de hengel een karper heeft vertraagd tot een dode stop en mij in staat heeft gesteld om hem naar open water te leiden.

Net als alle andere Sphere-producten is het beslag op deze stang absoluut topklasse. Van de op maat gemaakte Fuji haspelbeslag, tot de laag geprofileerde 'skelet' geleiders, en de ergonomisch gevormde handgreep, alles is zorgvuldig uitgedacht om het beste te zijn wat er is.

De tien voet lengte is perfect voor deze manier van vissen. Ik hou van de manier waarop ik de hengel uit een zijwind naar beneden kan steken, maar het is niet te kort dat het moeilijk is om een karper te draaien die zijwaarts heeft geschoten.

Lichtere 0,5oz en 0,75oz tips worden geleverd; ideaal voor het winterwerk, met zwaardere 1oz en 1,5oz voor feeder visserij. Reservepunten zijn verkrijgbaar tot 5oz in carbon en glas.

Als u enige hoeveelheid kort legerwerk doet aan commercials dan moet u serieus deze roede bekijken bij uw lokale Browning dealer.

Jon Whincup

De Sphere +10% heeft verbazingwekkende machtsreserves.

Als de nauwkeurigheid belangrijk is, stelt deze stang niet teleur.

Net zo goed thuis als bij het landen van grote karpers als bij de skimmers.

Wedstrijd is met een bom of met een Methode-feeder.

"Als je een hoeveelheid kort legerwerk doet aan commercials dan moet je serieus deze roede bekijken."

Er worden overal hoogwaardige zeegidsen gebruikt.

De aangepaste haspelzitting is ongelooflijk comfortabel.

Vier tips tussen 0,5oz en 1,5oz worden geleverd met zwaardere modellen ook beschikbaar.