Stel je de perfecte zeelt ochtend in de zomer voor en je zult je voorstellen dat de mist boven het water dwarrelt als de eerste zonnestralen door de bomen duwen en kleine speldenprikbellen op het wateroppervlak uitbarsten, nou dat is niet wat ik vanmorgen gezegend heb! Storm Francina heeft andere ideeën met huilende winden van meer dan 50 km/u en een constante zware regen, vreugde, en om het nog erger te maken ben ik vergeten de brolly in de auto te zetten. Hoe dan ook, ik vis zelden onder een brolly en iedereen die deze omstandigheden trotseert zal meestal beloond worden met veel actie en deze locatie, Harris Lake gecontroleerd door Godalming Angling Society, stelt zelden teleur omdat het vol zit met zeelt en krokodillen.

Gewoonweg verwoestend

De meer gebruikte methode feeder is hier uitgebreid gebruikt, het produceert nog steeds, maar de pellet kegel, zelden gebruikt of vermeld deze dagen, is gewoon verwoestend en de vissers in de wetenschap zijn rustig scheuren deze plaats uit elkaar. Regels zijn regels en op deze locatie moeten rigs lopen, dus met een wind die echt vlagerig is heb ik besloten om een kleine Quick Change kraal te gebruiken die op mijn 6lb Black Magic Gold hoofdlijn loopt, omdat dit me in staat stelt om het gewicht van het lood snel te veranderen als de wind opstaat, zodat ik elke worp op dezelfde plek kan blijven slaan. Ik heb ook een korte twirlsectie van twee inch opgenomen om een giek te creëren die bijna geen warboel meer heeft en hier is een kleine Feeder Connecter Swivel aan toegevoegd waarop mijn haaklengte is bevestigd. Deze haaklengte, die weer twee inch lang is, is gemaakt van Cenex Fluoro Carbon in een 0,15mm diameter en heeft een grootte 16 Sphere microprikhaak die knooploos is bevestigd om een kort haar achter te laten waarop een drijverige plastic maïskap is bevestigd. Wat betreft mijn hengel, nou ja, je zult moeilijk worden geduwd om een betere te vinden; het is de 10' Sphere Bomb samen met een Sphere MgTi 940 reel.

Ik neem elk weer mee als de monster crucians mijn net vereren!

Het booreiland, vals maar zeer effectief.

Eenmaal binnen, blijven ze binnen.

Bij het vissen op de pelletkegel is nauwkeurigheid van groot belang.

"de pelletkegel, die tegenwoordig zelden wordt gebruikt of genoemd, is gewoonweg verwoestend."

Kritisch evenwichtig aas

Wat het aas betreft, is het echt heel eenvoudig, 2mm-pellets in de kegel en plastic maïs voor haakaas. Veel vissers zijn bang voor het gebruik van plastic aas, maar met de kegel zijn ze dodelijk, want als de pellets afbreken, zit het aas in het midden van de kegel te wachten om opgezogen te worden uit een passerende vis. De reden om hier een drijvend aas te gebruiken is dat het het gewicht van de haak wegneemt, waardoor het aas erg licht wordt en wanneer een vis de pellets opzuigt wordt het haakaas ook opgezogen, maar wanneer de vis het plastic aas optilt, of probeert uit te blazen gebeurt het onvermijdelijke en neemt de haak, vaker wel dan niet, de onderlip vast. Het kost wel tijd om een kritisch uitgebalanceerd aas te krijgen en het is de moeite waard om thuis wat tijd door te brengen om de perfecte combinatie te krijgen, maar dan heb je wel een enorme opleving in je vangsttarief te zien. Kleine micropellets en plastic maïs faalt zelden, maar in een enkel geval lijkt echte maïs, of plastic maden/caster meer te produceren, net als 4mm pellets, dus het loont om deze altijd bij je te hebben als back-up.

De perfecte pellets

Het krijgen van de perfecte micros pellet consistentie voor de kegel komt met de praktijk, maar in het kort, meng een paar op een moment en gewoon besprenkelen met een beetje water, mengen, laat voor een paar minuten en herhaal een paar keer. Een kleine tip is om wat zoete siroop aan het water toe te voegen, omdat dit helpt om ze aan elkaar te plakken en intact te blijven tijdens het gieten. Het monteren van de kegel van pellets is eenvoudig, druk gewoon de 2mm in de kegel, duw een loknaald door deze, bevestig de haaklengte aan de naald en trek er zo doorheen dat de haakpunt in de pellets ingebed is alvorens de pellets uit de kegel te duwen en de haaklengte aan de Feeder Connector Swivel te bevestigen.

Herhaal elke paar minuten

Nauwkeurigheid is belangrijk, dus u moet de lijnclip op de haspel gebruiken en zodra de rig de bodem raakt, moet u hem niet meer bewegen, maar gewoon aanspannen zodat er een kleine bocht in de koker komt. Herhaal dit elke paar minuten totdat de beten beginnen te komen. Vandaag heeft het ongeveer een uur geduurd om aanwijzingen te krijgen dat er een paar vissen zijn aangekomen, en de eerste vis die een fout maakt is deze 4lb zeelt die snel gevolgd wordt door een paar meer voordat de krokodillen opduiken. Het regent misschien hard en blaast een rechtse orkaan, maar met de vissen die regelmatig in mijn net grazen heb ik het nauwelijks opgemerkt.

Andy Blay

2mm-pellets en plastic maïs faalt zelden.

Fluoro Carbon haaklengtes, dat kleine randje.

In de onderlip gespijkerd.

Andy's Tackle

Bollenstang

Bol MgTi 940 Reel

Zwart Magisch Goud 0.19mm (6.60lbs) Mainline

Cenex 0.15mm Fluoro Carbon Hook Line

Bol Match maat 16 Haak

1.1oz Bom

Kleine Snelle Wisseldraaier

10mm Feeder Connector Swivel

Xitan Medium Super Stopper Ovaal

 

Andy's Aas

2mm/4mm Pellets

Plastic Drijvende Maïs

Zoete Maïs

Maïsstroop Zoetstof

De eerste zeelt van de sessie.