De Pellet Waggler is zeker een methode om de warme zomermaanden door te komen, wanneer de karpers in het water liggen, die meer wint dan zijn eerlijke deel van de wedstrijden en die ik deze zomer graag wil perfectioneren. Helaas zijn de plaatsen om mij heen waar deze methode kan worden gebruikt beperkt, dus ik ben vandaag naar Essex gegaan naar een plaats waar de pellet waggler hoog scoort, Churchgate Lakes.

De omstandigheden zijn perfect, warm en stil en er zijn genoeg karpers die rondkruipen, het enige wat ik moet doen is wat voer in gang zetten en ik zou in staat moeten zijn om een paar wedstrijden in de zwemsport te krijgen. Geduld is nodig, vooral hier omdat deze plek dieper is dan de meeste en het beste is om de oneven cruiser te richten voordat je een vis uit de hoofdvoedingszone neemt, omdat een patiënt meer schade kan aanrichten dan goed. De sleutel tot het activeren van een zwempartij is om het voer door de waterkolommen te laten gaan op een kleine en vaak basis. Te zwaar voeren kan de vissen naar beneden slepen op de bodem; te weinig voeren en het aantrekken van vissen in het zwemmen en het krijgen van concurrentie zal niet worden bereikt. Elke dag en locatie is anders, dus het loont echt de moeite om je weg te voelen in elke sessie en bereid te zijn om zoveel mogelijk te oefenen om de plaats uit te kunnen zoeken. Ik voer 8mm korrels en katapulteer vijf of zes om de paar minuten, maar de vissen reageren niet zo positief als ik zou willen en er beginnen een paar bubbels te verschijnen wat betekent dat sommige korrels de bodem bereiken. Dit gedrag is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de locatie erg druk is, velen zijn nog steeds verveeld en het is de zomervakantie, het ziet er naar uit dat iedereen dit jaar is gaan vissen! Een kleine tip is dat als een, of een groep karpers in het zwemwater kruipt, het voer omhoog gaat, omdat dit hen vaak tegenhoudt in hun spoor, hen aan het eten krijgt en op zijn beurt weer andere karpers aantrekt. Dit is precies wat ik net heb gedaan en het heeft me mijn eerste karper van de sessie gekocht. Iets anders wat je zult vinden is dat wanneer de karpers echt aan het voeren zijn, de drievoetsbeten bij wijze van spreken brutaal kunnen zijn, maar op andere dagen kunnen de beten zeer finaal zijn en moet je ze hard en snel toeslaan. Deze methode is niet voor de luie visser, hoe meer je de zwembeurt doet, hoe meer je meestal vangt, dus denk aan de voederbak, de voederbak, de voederbak, de voederbak om de paar minuten op z'n hoogst!

Zorg ervoor dat je de koppeling instelt.

Constant gieten is de sleutel tot deze methode.

Het is vandaag de dag kwaliteit en niet kwantiteit.

"De omstandigheden zijn perfect, warm en stil en er is genoeg karpers die rondkruipen."

De tackle die ik gebruik is vrij robuust, omdat het continu gieten en het af en toe spelen van vis na vis zijn tol zal eisen. De hengel die ik gebruik is de 11' Sphere Pellet Waggler. Ik heb mijn hengel samengevoegd met een Sphere MgTi 930 geladen met 0,16mm Cenex Hybrid Power Mono, een geweldige all-round lijn. Aan de zakelijke kant houd ik de dingen mooi en eenvoudig met een geladen 6g float in positie met behulp van drie medium Xitan Oval Super Stoppers. Ik gebruik één Stopper boven de vlotter en twee onder, die twee worden gebruikt zodat ze niet bewegen tijdens de staking. Ik laat ook een gat van ongeveer een halve inch tussen zodat de vlotter kan gaan liggen tijdens het gieten, het maakt het gieten gewoon makkelijker. Hoewel de Stoppers vergrendelen in positie, kunnen ze worden verplaatst onder vingerkracht, waardoor ik de diepte die ik vis kan veranderen, iets wat cruciaal is en moet worden gedaan tijdens elke sessie om te vinden waar de vissen het meest comfortabel zijn het langzaam zinkende aas te onderscheppen. Een vuistregel is dat de meeste vissen in het begin diep zullen komen, maar naarmate de strijd om de korrels toeneemt, zullen ze in het water opstijgen en kunnen ze heel ondiep worden meegenomen. Wat betreft de hooklink gebruik ik een vooraf gebonden Feeder Method barbless maat 16 met een pelletband waarin een 8mm pellet snel en efficiënt wordt geplaatst met behulp van Band Aid Forceps.

Hoewel de vissen niet snel en woedend komen, houd ik de anderen om me heen bij en lijkt het erop dat ik kleine uitbarstingen krijg waarbij twee of drie karpers voor een periode van rust aan land worden gebracht. Gelukkig zijn de vissen die ik vang van een goede stempel, een paar zijn niet ver van dubbele cijfers, dus vandaag is het kwaliteit en niet kwantiteit. Dat kan ik wel aan!

Garry Cooper

 

Eenvoudige, maar effectieve aanpak.

Eenvoudige banderol.

Band Aid Forceps maakt het fixeren van aas gemakkelijk.

Je hebt een uitgebalanceerde tackle nodig om grote karpers te landen.

Garry's Tackle

Bol 11' Pellet Waggler

Bol MgTi930 Haspel

Cenex 0.16mm Hybride Power Mono

Voermethode 0.18mm maat 16 haakje-tot-nylon met pelletband

6g Pellet Waggler Float

Xitan Super Stopper Ovaal (medium)

Garry's Aas

8mm Lage olie Pellets

Een staaltje van de kwaliteitsvis die hier wordt aangeboden.