Een cruciaal onderdeel van het snel landen van grote karpers is het hebben van een landingsnet dat aan de eisen voldoet. Het moet niet alleen sterk genoeg zijn om constant grote karpers te scheppen, maar het moet ook stijf genoeg zijn om precieze manoeuvres mogelijk te maken, zelfs bij het gebruik van zware karpernetten. Het afgelopen jaar ben ik erg onder de indruk geweest van de Hyper Carp XTR Landing Net Handle, die meer dan genoeg is om de karper gemakkelijk in dubbele cijfers te kunnen landen.

Dit is een extreem stijf handvat, waardoor ik de karpers snel kan opscheppen, vaak voordat ze zich realiseren wat er aan de hand is. Toch voelt het, in tegenstelling tot veel stijve handvatten, op geen enkele manier delicaat of broos aan en heeft het een aantal ernstige misstanden in de hand gewerkt. Ik hou vooral van de versterkte wikkel, die extra zekerheid geeft dat dit handvat goed werkt.

Als u een verscheidenheid van verschillende locaties vissen de 4m lengte, drie-delig ontwerp, zal komen in zeer nuttig, en hoewel het is niet ontworpen als een vedergewicht handvat, het is perfect op volle rek, dankzij die stijfheid.

De bull-nosed mannelijke gewrichten zijn een ander leuk kenmerk, samen met de versterkte bewerkte montage geven ze maximale kracht in alle hoge-stress gebieden. Er zijn zelfs uitlijnmarkeringen die ervoor zorgen dat de paal bij de montage de maximale sterkte en stijfheid heeft.

Landnetpalen hebben een stoer, onbezongen leven, maar zijn absoluut cruciale onderdelen van de uitrusting. Als u op zoek bent naar een briljante allrounder, zoek dan niet verder dan de Hyper Carp XTR.

Jim Hall

De Hyper Carp XTR is echt stijf.

Kogelgewrichten op elke sectie.

Uitlijningsmarkeringen op de secties.

Versterkte schroefbevestiging.

"Als je op zoek bent naar een briljante allrounder, zoek dan niet verder dan de Hyper Carp XTR."