Een van mijn favoriete zomertaktieken is het vangen van vis aan de lange paal ondiep. Het is een bedrieglijk eenvoudige techniek, maar wel een die oefening vereist om in een ritme te komen en een goed gewicht in de schaal te leggen. Op sommige dagen zal het een hapje en een drankje zijn, terwijl het op andere dagen tijd kan kosten om de vis vol vertrouwen te voeren, wat een interessante visvangst oplevert.

Vandaag ben ik aan het vissen op het Beastie Lake bij Decoy Fisheries en mijn belangrijkste doelwit zal het merenbestand van grote F1's en skimmers zijn. Ik ben er zeker van dat er de gelegenheid zal zijn om de vreemde goede karper te mokken terwijl hij door mijn pint vaart, wat een mooie bonus zal zijn.

Het plan is om te vissen op 14,5 meter. Dit is een comfortabele afstand om de hele dag te vissen, wat belangrijk is omdat een van de sleutels tot deze methode de controle van de palen is. Te lang vissen en je zult moeite hebben om comfortabel te vissen, vooral als er een zijwind is, en dat zal leiden tot klitten en gemiste hapjes. Aangezien het vandaag een plezierige dag is en er geen vissers op de aangrenzende pinnen zitten, is er geen reden om verder te vissen dan dit.

Gebanderolde 6mm korrel als haakaas en dezelfde visserijkorrels als voer.

Ik gebruik een maat 18 Bol Beesthaak.

Een kleine supersterke Dibber drijver.

Gebruik een Dacron-connector voor roze Microbore elastiek.

"Mijn tuig is doodsimpel en ontworpen om klitten te voorkomen en het aas een natuurlijke val door het water te laten maken."

Mijn tuigage is doodsimpel en ontworpen om klitten te voorkomen en het aas een natuurlijke val door het water te laten maken. Door ervaring weet ik dat de vissen op dit meer zich graag voeden in een top twee meter water; iets dieper dan op veel meren, dus ik zet het tuigje op deze diepte. Ik gebruik Cenex Hybrid mono in 0.20mm voor het booreiland. Dit is een zeer stevige en vrij stijve lijn, ideaal om tijdsverspilling te voorkomen. De haaklengte is dezelfde lijn in 0.14mm tot een maat 18 Sphere Beast haak. Een kleine aasband houdt de 6mm visserijkorrel strak in de bocht van de haak.

Ik gebruik een stevige 0.4 Dibber drijver met drie no.8 schot recht onder de drijver en twee no.10 schot geregen tussen de drijver en de haak. Ik wil graag een paar kleine schoten op de lijn hebben om een mooie val door het water te geven. De meeste happen zullen komen als het aas door het water valt, en ik zal elke minuut een klap geven op de tuigage om het aas te laten zinken en ook om de vis aan te trekken.

Ik heb het roze Xitan Microbore elastiek door de topkit van de paal naar een Dacron connector. Dit is een mooi zacht elastiek, beoordeeld met 7-9, ideaal voor dit soort werk, en met de puller kit kan ik precies de juiste hoeveelheid druk op de vis uitoefenen. Met deze uitgebalanceerde kit verwacht ik weinig vis te verliezen, of het nu gaat om skimmers of om tweecijferige karpers.

Aas, dit is echt eenvoudig vissen. Het is belangrijk om een gestage stroom van 6 mm viskorrels binnen te houden. Ik hou ervan om ongeveer elke dertig seconden met ongeveer acht korrels tegelijk te voeren. Probeer er een gewoonte van te maken om te voeren, zelfs als je een vis aan de haak slaat, of de beten vertragen, omdat dit meer vis naar binnen trekt en de beten laat komen.

Als er een grote karper doorkruist wordt, zal ik er normaal gesproken snel voor gaan. Probeer te raden waar de karper naartoe gaat en laat het haakaas ervoor vallen. Soms, misschien wel meestal, zullen ze het negeren, maar je hebt niet veel van deze grotere karpers nodig om je gewicht significant te verhogen.

Het is een grappige oude dag geweest. Het weer is de ene minuut van felle zonneschijn naar zware regenbuien overgegaan. Door de warme watertemperaturen zijn de vissen echter blij dat ze in de bovenste lagen zitten en de beten zijn met regelmatige tussenpozen blijven komen. Zoals altijd heb ik er een paar gevangen en gemist, en het was een leuke ochtend vissen.

Of je nu nieuw bent in het vissen met de hengel, of een oude hand, geef het ondiepe vissen een kans. Het is erg leuk en het is ook een briljante manier om uw vaardigheden op het gebied van het vissen met de hengel te verbeteren.

 

Jon Whincup

 

 

Jon's Tackle

Bol Zero-G PT+ Pool

Stijflijn 0.20mm Cenex Hybride Mono

Haaklengte 0.14mm Cenex Hybride Mono

Maat 18 Bol Beesthaak

Dibber Float

Roze Cenex Microbore Elastiek

 

Jon's Aas

4mm Voedingskorrel

6mm Ronde Pellet Hookbait

Een mooie bonus karper raakt het net.

Zorg dat u de juiste opstelling heeft en u zult veel efficiënter zijn.

Zoek een detailhandelaar

Blijf om de paar seconden voeren, zelfs als je een vis speelt.

Door de geweldige Zero-G PT+ paal kan ik de hele dag comfortabel vissen.