Ik ben vandaag naar Harris Lake op het Marsh Farm Complex gekomen om te kijken of ik tussen de crucians kan komen die hier wonen. Tactiek voor vandaag zal groundbait zijn op de Method Feeder, wat een bedrieglijk eenvoudige tactiek is. In mijn ogen komt de kunst van het vissen met de Method Feeder echt neer op twee belangrijke punten, het eerste is het mengen van de groundbait tot de perfecte consistentie, het andere is regelmatig nauwkeurig gieten naar dezelfde plek, dus het gebruik van een raadsel voor de groundbait en het gebruik van de reels lijnclip zijn beide uiterst belangrijk.

De eerste klus bij aankomst is om wat groundbait te mixen, en aangezien het slechts een ochtendsessie gaat worden ga ik een halve zak Champion's Method Robin & Krill mixen.

Een echt nuttige instructie op de voorkant van elk pakje van de Champion's assortiment groundbait is een gids voor de hoeveelheid water die nodig is om een zakje perfect te mengen. Dus, in dit geval, voeg ik de helft van de hoeveelheid die nodig is voor een volle zak toe. Een snelle mix met behulp van een Groundbait Whisk en dit laat ik tien minuten staan om het vocht te absorberen terwijl ik me opstel. Na tien minuten geef ik het nog een mix voordat ik het een paar keer door een fijn Match Riddle laat lopen. Dit verwijdert alle klonten, voegt wat lucht toe waardoor het licht en luchtig wordt en laat een heel fijn mengsel achter dat perfect is voor de Method Feeder Mould.

Cenex lijnen, probeer ze, je zult onder de indruk zijn.

Het tuig, eenvoudig en vrijloopbaar!

Cruciërs houden van Robin & Krill.

Connector Beads zorgen voor een sterke snelkoppeling.

"Aan de zakelijke kant is een 30g Hydrus Metal Method Feeder, die tegen een medium Connector Bead komt te rusten."

Plastic fantastisch

Wat betreft de aanpak van vandaag, en met crucians in het achterhoofd, hou ik alles vrij verfijnd, dus mijn vertrouwde Browning Hotrod Bomb Rod komt in het spel samen met een Sphere MgTi 930 spoel. Omdat er geen noodzaak is om ver te gooien, niet meer dan 25 meter, heb ik het geladen met Cenex 0.16mm Feeder Mono.

Aan de zakelijke kant is een 30g Hydrus Metaal Methode Feeder, vrijlopend op de hoofdlijn te houden binnen de visserij regels die komt te rusten tegen een medium Connector Bead. Deze kralen zijn briljant omdat ze me in staat stellen om haaklengtes in een fractie van een seconde te verwisselen, verschillende aassoorten uit te testen indien nodig, of er meteen een te verwijderen indien deze beschadigd is. Wat betreft de haaklengte heb ik de mijne gemaakt met behulp van Cenex 0,15mm Fluorocarbon tot een lengte van slechts drie centimeter en bevestigde een maat 13 CPF LS haak knooploze knoop stijl om een korte haar waarop ofwel een plastic gieter ofwel een stuk plastic maïs zal worden gemonteerd.

Het is de moeite waard om te experimenteren met hookbaits, omdat crucians een voorkeur kunnen hebben die dagelijks verandert. Echter, als ze de plastic gieter niet willen, dan sluiten ze zelden een oogje op de maïs. Je kunt een klein stukje echte maïs gebruiken, maar ik heb geen toename gezien in het aantal happen, en in tegenstelling tot echte maïs die eraf komt en vervangen moet worden, bespaart plastic me veel tijd tijdens de sessie.

Het activeren van het zwemmen

Met alles erop en eraan is het tijd om de zwempartij te 'activeren', dus ik ga een hengeltje afknippen op een lengte die te kort is aan de voorkant van het eiland, waardoor de feeder op de bodem van de marginale plank komt te liggen. Met de lijn geplaatst in de spoelenlijnclip ga ik zes snelle afgietsels maken, waarbij ik elke afgietsel tien seconden laat staan voordat ik de hengel terugveeg, waardoor er effectief elke keer een kleine hoeveelheid groundbait op de plek wordt geplaatst. Ik ga ook een binnenlijn voeren en om dit aan de gang te krijgen, houd ik gewoon de voederbak in lijn met de spoel en zwaai hem een half dozijn keer naar links naast een mooi lapje waterlelies.

Het is een persoonlijk record.

Het is echt de moeite waard om zowel de onderkant van de marginale plank van het eiland als de binnenste lijn te bekijken, want de crucians hier, net als de aasvoorkeur, laten dagelijks een voorkeur zien waar ze zich gelukkig voeden. De omstandigheden vandaag de dag zijn bijna perfect, mild, bewolkt met een sterke zuidwestenwind die waait, het enige nadeel is dat ik onder een paraplu moet vissen omdat het hard regent en het er niet uitziet alsof het de hele dag gaat stoppen! Helaas produceert de eilandlijn niet in het eerste half uur, dus het is tijd om naar beneden te gaan en de punt trekt meteen rond en ik ben in mijn eerste crucian, die de weegschaal verandert in een aangename 2lb 3oz. Dit wordt gevolgd door nog twee pounder voordat de haak aan een trekt en de zwemmen sterft. Terug naar de eilandplek, maar weer zijn ze er niet, maar het zwaaien met het tuigje naast de lelies levert weer een andere kroes op. Het ziet er naar uit dat het een goede dag wordt!

Justin Watkins

Specimen crucian fishing, hou ervan!

In de onderlip gespijkerd, waar het hoort!

Pers, laat los en we gaan.

Een betrouwbare lijnclip staat voorop.

Justin's Tackle

Hotrod Bomb Rod

Bol MgTi 930 Reel

Cenex 0.16mm Feeder Mono

Cenex 0.15mm Fluoro Carbon Hook Line

Bolgrootte 13 CPF LS Haak

30g Hydrusmethode Metaalvoeder

Hydrusmethode Voedermatrijs

Medium Schakelaar Kraal

Justin's aas

Kampioensmethode Robin & Krill Groundbait

Kunststof zwenkwiel/maïs

Zoek een detailhandelaar