Sinds ik vorig jaar bij Browning ben gekomen, zijn enkele van de producten die echt voor mij opvielen de rollen, en in het bijzonder de Sphere MgTi. Voor het geld hebben deze een aantal uitzonderlijke eigenschappen die hen onderscheiden.

Ik gebruik de 30-size haspel naast mijn Sphere 10' Bomb +10% voor het vangen van karpers op de voederbak en recht lood en ze vormen de perfecte combinatie. Het ongelofelijk lage gewicht van deze set-up belooft de kwaliteit en de karperkracht die het heeft, waardoor ik grote karpers sneller dan ooit tevoren kan landen. Met een gewicht van slechts 250 gram raakt de 30-grote haspel echt de plek voor zowel het leger- als het drijfwerk.

De lijn lag op de Sphere MgTi is uitstekend.

De lijnclip werkt feilloos.

EVA-handgreep en machinaal bewerkte handgreep van een legering.

"Voor het geld, hebben deze een aantal uitzonderlijke kenmerken die hen onderscheiden."

De koolstofvezelsleep op deze spoelen is absoluut zijdezacht, ideaal als je graag met een strakke koppeling vist. Door het gebrek aan speling in het bewerkte handvat is het terugspoelen veel nauwkeuriger dan op veel haspels. U kunt de haspel het werk laten doen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of hij op het cruciale moment lijn geeft.

Over precisie gesproken, de lijnvoering is prachtig, dankzij de twee snelheden spoel oscillatie en de roestvrijstalen hoofdas. Dit helpt zeker bij het nauwkeurig gieten, dankzij de soepelheid waarmee de lijn de spoel verlaat. Ik weet dat veel vissers zich zorgen maken over het beschadigen van hun hoofdlijn bij het knippen voor een consistente afstand, maar de 'lijnvriendelijke' clip op de Sphere doet zijn naam echt eer aan en ik aarzel niet om hem te gebruiken wanneer dat nodig is.

Het is misschien wel de minst belangrijke factor van allemaal, maar de rol ziet er ook geweldig uit. Een echt meesterwerk van design dat de Sphere-staven perfect tot hun recht laat komen. De Sphere MgTi haspels zijn echt een kwaliteitsstukje dat ik met trots bezit.

Jon Whincup

De Sphere MgTi heeft echt indruk op me gemaakt.