Het vissen van krappe drukke kanaaloevers met een dure paal zoals mijn Sphere Zero-G F1+ kan gevaarlijk zijn. Zijvaart is een must, want je kunt je ogen niet overal tegelijk hebben en als je besluit om achter te varen, neem je een groot risico.

Het Grand Union-kanaal is een typisch kanaal, druk en met de standaard strakke grasberm om op te zetten. De standaard paalrollen kunnen iets te breed zijn, dus hier komen de Black Magic FB 35 S-Line Compact Rollers in beeld. Ik neem er altijd twee mee en deze zorgen voor een veilig, stevig platform om mijn paal naar beneden te brengen, uit de buurt van wandelaars, joggers, fietsers en de smalle boten 'in de spits' als ze hun ochtendreis beginnen als de sluizen opengaan.

Met een gewicht van iets meer dan 1 kg, ongeveer de helft van het gewicht van de meer conventionele rollers, en met een breedte van slechts 35 cm zijn deze compacte rollers ideaal om op mijn karretje te plaatsen, waardoor de vaak lange wandelingen naar een zwempartij iets gemakkelijker worden. Ze zijn ook goed voor ongelijkmatige oevers, want alle poten zijn verstelbaar, ze strekken zich uit tussen 25 en 40 cm en de zachte EVA-rollen geven mijn paal volledige bescherming.

 

Gary Ford

Twee creëren een stevig veilig platform voor zijwaartse verzending.

Zachte EVA-rollen voor totale bescherming.

Verstelbare poten voor ongelijkmatige oevers.

Strakke banken, maar de paal is uit de weg.

"Alle poten zijn instelbaar, ze strekken zich uit tussen 25 en 40 cm en de zachte EVA-rollen geven mijn paal volledige bescherming."